DAČIĆ PRIŠTINI: Odustanite od pisanja, odavno ste pročitani

D. Z. - D. M. S.

22. 04. 2019. u 07:30

Ivica Dačić o pismu kojim Priština traži da sad osude navodne zločine Srbije: Strah Veseljija od optužnica protiv terorista OVK. Krvnik sa Interpolove poternice koji je ubijao Srbe predlaže rezoluciju

ДАЧИЋ ПРИШТИНИ: Одустаните од писања, одавно сте прочитани

Ivica Dačić / Foto Tanjug

OVIM pisanjem pisama Veselji i njegovi partneri u Prištini još jednom su pokazali elementarnu političku i diplomatsku nepismenost. Traže da se osude navodni zločini Srbije u prošlosti, dok i dalje traje teror nad Srbima na KiM?! Naše sunarodnike hapse da bi im oteli imovinu, izbacuju ih sa ministarskih mesta zbog izgovorene istine, a taksama od 100 odsto na srpsku robu iznuruju ceo naš narod!

Tako šef diplomatije Ivica Dačić, za "Novosti", komentariše najnoviji potez Prištine, odnosno obraćanje šefa tamošnjeg parlamenta Kadrija Veseljija Kongresu SAD i najavu da će isto pismo poslati svim "prijateljskim zemljama", kao i Evropskom parlamentu. U dopisu, on SAD predlaže da usvajanjem rezolucije omoguće "formalno priznavanje istorijske nepravde" tako što bi osudili navodne zločine protiv čovečnosti na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

Dačić navodi da Veselji to ne pominje, ali da se vidi jasan strah svih u Prištini zbog podizanja optužnica protiv terorista OVK. On ukazuje na još jedan propust šefa prištinskog parlamenta.

- Veselji ne pominje ni packe koju su im uputile baš neke od tih prijateljskih zemalja na koje se poziva, a zato što njihovim parama plaćaju lažne veterane. I to ovo jedno pismo ne može da zamaskira. Zato, Veselji i ostali, manite se pisanja jer su vas svi odavno pročitali. Ukinite takse, pa da probamo dijalogom da dođemo do rešenja - poručuje Dačić.

Najnovijim potezom Prištine ogorčeni su u Udruženju kidnapovanih i ubijenih Srba sa KiM.

Ramuš Haradinaj, Hašim Tači i Kadri Veselji


- Malo je što je sud u Hagu ignorisao srpske žrtve na KiM, nego sada zločinac koji je na Interpolovoj poternici Kadri Veselji traži da se donese rezolucija o navodnim zločinima Srba. Strašno je što to radi zločinac, koji je osim Srba ubijao i svoje sunarodnike. Ali čitav svet zna da u novijoj istoriji ne postoji veći i teži zločin od trgovine organima Srba zatočenih u "Žutoj kući" i drugim logorima smrti. Prema našim saznanjima, oko 400 srpskih civila bilo je podvrgutno toj torturi i nastradalo u najtežim mukama - ukazuje Snežana Zdravković, iz ovog Udruženja.

Ona podseća i da su se prva kidnapovanja i ubistva Srba dogodila čak godinu pre početka ratnih dejstava, kada su članovi terorističke organizacije počeli da napadaju i ubijaju pripadnike regularne vojske i policije.

SAKUPLJENI DOKAZI

PREMA pisanju prištinskih medija na albanskom jeziku, na osnovu dokaza koje ima Specijalni sud za ratne zločine pripadnika OVK, biće podignute i prve optužnice protiv predsednika privremenih institucija Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, i to za ubistva Albanaca posle ratnih sukoba na KiM 1999. godine. Na spisku su i Redžep Seljimi, Daut Haradinaj, Sami LJuštak, Azem Sulja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije