NOVI SAD - Potpredsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov, izjavio je u Novom Sadu da ima čvrsta saznanja o tome da predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića pozivaju ljude i prete im gubitkom posla kada dođu na vlast.

"Predstavnici Đilasove, Jeremićeve i Obradovićeve koalicije u poslednja dva dana zovu ljude i prete im gubitkom posla, kada jednom oni dođu na vlast. Zvalo me je više ljudi iz više gradova da mi se žale da su kontaktirani preko društvenih mreža, ili telefonom, da im se skreće pažnja da se sve prati i da paze šta rade", rekao je Jovanov.

On je rekao i da su time "što su objavili da će da zabrane slobodu kretanja tako što će da blokiraju narodu put do Beograda, a zatim rekli da će da onemoguće skup Budućnost Srbije", lideri Saveza za Srbiju najdirektnije povredili Ustavom zagarantovano pravo na slobodno kretanje i okupljanje.

PORČITAJTE JOŠ - Jovanov:Đilas opljačkao RTS,a sad bi opet da uređuje program

"Sada brane narodu da ima politički stav i slobodu da podrži onoga koga želi. Postavlja se pitanje šta je sledeća ideja u ovom fašističkom redosledu, da li označavanje kuća u kojima žive oni koji ih ne podržavaju, ili konc-logori", zapitao se potpredsednik SNS-a.

On je istakao da funkcioneri vladajuće stranke podsećaju da Srbija jeste i biće slobodna država u kojoj građani mogu slobodno da izražavaju svoj stav.

"Zato će svi koji se koriste fašističkim metodama već sutra (na mitingu) u Beogradu dobiti jasnu poruku da narod u Srbiji ne pristaje na njihov teror. Pozivam, zato, državne organe da zaštite građanske slobode, garantovane Ustavom, koje su se, kao i uvek, prve našle na udaru fašista, koji atmosferom straha, praćenja i pritisaka žele da onemoguće građane da se ponašaju u skladu sa svojom slobodnom voljom", poručio je Jovanov.