Siniša Mali poručio: Hvala građanima na OGROMNOM POVERENjU, ostvarili smo istorijski rezultat, sada moramo da radimo JOŠ VIŠE! (FOTO)

Novosti onlajn

ponedeljak, 22. 06. 2020. u 08:54

Синиша Мали поручио: Хвала грађанима на ОГРОМНОМ ПОВЕРЕЊУ, остварили смо историјски резултат, сада морамо да радимо ЈОШ ВИШЕ! (ФОТО)

Foto: Instagram

Ministar finansija Siniša Mali zahvalio se svim građanima koji su na jučerašnjim izborima pružili podršku SNS-u
MINISTAR finansija Siniša Mali zahvalio se svim građanima koji su na jučerašnjim izborima pružili podršku Srpskoj naprednoj stranci.

On je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju gostovanja u emisiji "Jutro na Prvoj", u kojoj je komentarisao juče održane izbore i velike rezultate koje je na njima ostvario SNS.

- Hvala građanima Srbije na ogromnom poverenju koje su nam ukazali! Sada moramo da radimo još više! - napisao je ministar uz ovu fotografiju.

Istorijski izborni rezultat ostvaren je na osnovu poverenja koje građani imaju u politiku Aleksandra Vučića zbog do sada pokazanih rezultata, rekao je Siniša Mali.

On je ocenio da se Srbija za četiri godine promenila, da su dobre stvari urađene, da je zemlja finansijski stabilna i da se to vidi po načinu na koji smo se izborili ekonomski i zdravstveno sa epidemijom korona virusa.

"Mnogi su ranije obećavali više, mi smo obećali 100 evra građanima i to ispunili, a niko nije verovao", rekao je Mali za TV Prva i istakao kako je kroz rezultate tokom više godina izgrađeno poverenje građana i stvoren kredibilitet.

Rezultat od dva miliona glasova, koliko niko nije imao u poslednjih 30 godina, on je ocenio kao istorijski i dodao da nosi ogromn odgovornosti.

Mali je ocenio da će ovakva pobeda predsedniku Vučiću dati vetar u leđa u borbi za interese Srbije, jer je poverenje dva miliona građana dodatna sigurnost.

"U godinama za nama izborio se na pravi način, nema sumnje da će tako biti u budućnosti", rekao je Mali.

Ocenio je da je veličina predsednika Aleksandra Vučića što pokazuje da je otvoren ka koalicijama i saradnji sa drugima.

"On razume koliko je važno da se ima najšira podrška za reforme koje su pred nama", rekao je Mali i dodao da će Vučić doneti odluku.

Mali je rekao da se ne radi samo o republičkoj već i vlastima u lokalnim samoupravama, gde građani očekuju velike promene, puteve, kanalizaciju, vodovod, što je deo programa Srbija 20-25.
"Uvek ima neko ko želi da požuri, na lokalu imaju svoje interese. Predsednik je njima uputio poruku da sačekaju, da se vidi šira slika, širi konsenzus, ne samo u parlamentu, nego i na nivou lokala - što je dobra poruka i mudra odluka", rekao je Mali.

On je podsetio da je obećanje o prosečnoj plati od 500 evra ispunjeno i naveo da je realno da prosečna plata bude 900 evra 2025. godine, kao i da prosečna penzija bude 420-430 evra.

"Trebalo nam je par godina sa 329 na 500 evra, ali to je bilo vreme finansijske konsolidacije, najteže vreme i najteže reforme, sada smo prvi u Evropi po stopi rasta u prvom kvartalu, stvari se ubrzavaju", rekao je ministar finansija.

Dodao je da je realno da se 2025. dođe do tih proseka primanja sa projektovanim stopama rasta ekonomije.


Foto Tanjug

Mali je rekao da će ove nedelje doći do online razgovora sa delegacijom MMF-a oko revizije sporazuma i da će to biti prilika da se pogleda stanje u budžetu.

Za 7. jul najavio je državnu isplatu trećeg korona minimalca, i rekao da su zahvaljujući državnim merama podrške očuvani pogoni, fabrike i srpska ekonomija.

"Želimo da prvo mesto po stopi rasta BDP-a očuvamo do kraja godine, a tema razgovora sa MMF-om biće i program Srbija 20-25", rekao je ministar.

Mali je najavio da će posle radova na Moravskom koridoru uskoro početi radovi na izgradnji još nekih saobraćajnica u Srbiji i rekao da će do kraja leta biti obavljeni razgovori sa partnerima oko izgradnji kanaliizacija i vodovoda.

Foto Tanjug

Za lošiju izlaznost na izborima u Beogradu, Mali je okrivio veliku tajkunsku kampanju u velikom broju medija koja se najače osetila u glavnom gradu.

"Važno je da za Beograd dolaze bolji dani. Imaćemo za par nedelja novu runda razgovora oko beogradskog metroa sa Francuzima i Kinezima, projekat prve linije se već radi, a radimo i na strukturi finansiranja", rekao je Mali.

Dodao je da se u Beogradu radi i na fabrici za prečišćavanje otpadnih voda, i na novom mostu preko Save, kod Beograda na vodi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)