Zaćutao pred tužiocem: Fadil nije hteo ni reč da kaže o ubistvu Dejana J. u Rakovici

S. J. M.

23. 03. 2020. u 23:11

Заћутао пред тужиоцем: Фадил није хтео ни реч да каже о убиству Дејана Ј. у Раковици

Mesto gde je Dejan upao u reku Foto P. Milošević

Istraga protiv Fadila K. (19) iz Rakovice
Fadil. H. (19) osumnjičen za ubistvo Dejana J. (41) u subotu uveče u Rakovici, saslušan je u Višem tužilaštvu u Beogradu, gde se branio ćutanjem. On se tereti za ubistvo i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Tužilaštvo je zatražilo da mu sud odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti.

Zločinu su prethodili svađa i zatim tuča između Dejana J. sa jedne i Fadila K. i još trojice mladića sa druge strane. Kako je bio policijski čas, zbog čega je zabranjeno izlaziti napolje, oni su se sakrili iza jedne prodavnice u Vareškoj ulici, gde su pili. Svi su bili pod dejstvom alkohola, pa su se u jednom momentu posvađali i započeli tuču. Navodno je Dejan udario jednog od četvorice mladića i pobegao niz ulicu, ali su oni uspeli da ga stignu kod mosta iznad rečice Topčiderke. Tu su ga, kako se sumnja tukli, a u jednom trenutku se Dejan otrgao i zapretio da će skočiti u reku. Tada mu je navodno pritrčao Fadil H. i udario pesnicom u glavu. Dejan je izgubio ravnotežu i pao u reku.
Kada je policija stigla, nisu odmah mogli da priđu Dejanovom telu, već su morali da sačekaju vatrogasce, kako bi im oni raskrčili put do mesta ispod mosta gde je Dejan pao. Fadilov otac je ispričao da oni žive u barakama u obližnjem romskom naselju i da mu je sin te noći izašao sa komšijom da negde nešto popiju. Kako je rekao, pridružio im se i Dejan, kojeg, tvrdi, ne poznaju.

- Sin se te noći vratio kući sav izubijan i nije hteo da priča šta mu se dogodilo - kazao je otac. - U zoru su došli policajci i odveli ga. Upropastio je život i sebi i porodici tog čoveka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije