KRUŠEVAC - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj došao je u Osnovni sud u Kruševcu, gde prisustvuje suđenju Milutinu Jeličiću – Jutki, zbog krivičnih dela polno uzmeniravanje i nedozvoljene polne radnje.

Šešelj je došao u pratnji pristalica, a ispred zgrade suda dočekali su ga članovi SRS koji su ga glasno pozdravljali, dok su u isto vreme aktivistkinje Mreže žena protiv nasilja negodovale.

Kako saznajemo, Šešelj će biti deo pravnog tima odbrane u svojstvu savetnika.

U nastavku suđenja ispitan je prvi svedok Jasmina Savić, zamenica predsednika opštine Brus, koja je govorila o službenim telefonima i eventualnom dostupnošću Jutkinih telefona u obližnjoj kafani, a sa kojih je, kako je ranije rečeno tokom postupka, Jutka slao sporne lascivne SMS poruke oštećenoj Mariji Lukić.
Zastupnik Borivoje Borović je svedoka Savićku okvalifikovao kao lažnu i pristrasnu.

Kako saznajemo, sudija Aleksandar Kocić nije dozvolio Šešelju da bude u sudnici kao savetnik odbrane, dok je advokat optuženog Zora Dobričanin kažnjena sa 100.000 dinara zbog čestih prigovora i kako je rečeno, nepoštovanja suda.

U sudnicu su, pored advokata, išli i veliki broj pristalica sa obe strane.


PROČITAJTE JOŠ - Skandal u Evropskom parlamentu: Leglo seksualnog uznemiravanja

Mnogi zainteresovani posmatrači ostali su ispred sudnice.

Inače ispred Osnovnog suda u Kruševcu, u znak podrške Mariji Lukić ranije su okupile aktivitskinje Mreže Žene protiv nasilja. One su nosile transparente „Nasilje nema opravdanje“, „Solidarnost sa žrtvama seksualnog uznemiravanja“, „Solidarnost sa žrtvama nasilja“...

Takođe, ispred suda su došle i pristalice Milutina Jeličića, koje su uz Jutku u ovom sličaju.

PREKID SUĐENjA I KAZNA ZA ADVOKATA MARIJE LUKIĆ

Sudija je izrekao opomenu Borivoju Boroviću zbog nepoštovanja suda i postupajućeg sudije, pa je i njega kaznio sa 100.000 dinara. Borović je izrazio zabrinutost zbog ishoda ovog suđenja jer oštećena trpi pritisak i što je umesto svedoka oštećene prilikom ispitivanja prednost data svedocima odbrane. Zatražio je izuzeće sudije, a njegov zahtev je odbijen.

Suđenje je prekiuto i pitanje je da li će biti nastavljeno danas.

Advokat Borivoje Borović dolazi u sud
Jeličićeve pristalice