BRUTALNOST U NOVOM KNEŽEVCU: Šutirali poznanika do smrti

R. Šegrt

nedelja, 22. 09. 2019. u 21:38

БРУТАЛНОСТ У НОВОМ КНЕЖЕВЦУ: Шутирали познаника до смрти

Deda Nandor, baka Margita i majka Anita

U Novom Kneževcu četvorica mladića ubila Martina Barnu (17). Mladiću usled jakih udaraca u stomak pukla jetra. Osumnjičeni u pritvoru. Telo mladića nađeno u parku, nasilnici privedeni odmah

Četvorica mladića iz Novog Kneževca, od kojih su dvojica maloletnici od 15 i 16 godina nasmrt su pretukla druga Martina Barnu (17) iz istog mesta, koji je od posledica udaraca preminuo u parku u tom gradiću na obali Tise, na severu Banata.

Za smrt mladića, koji bi za dva meseca napunio 18 godina, policija je osumnjičila i uhapsila M. D. (19), J. D. (18) i dvojicu maloletnika iz Novog Kneževca i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu i sudiji za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu.

Nakon saslušanja, četvorici osumnjičenih za ubistvo druga određen je pritvor do 30 dana i sva četvorica se sumnjiče da su počinili krivično delo ubistvo u saizvršilaštvu.


PROČITAJTE JOŠ: UŽAS U NOVOM KNEŽEVCU: Osumnjičeni da su pretukli 18-godišnjaka na smrt, mladiću pukla jetra od siline udaraca! (FOTO)

- Oni su osumnjičeni da su udarcima rukama i nogama zadali više povreda sedamnaestogodišnjem mladiću, koji je od zadobijenih povreda preminuo, a čije je beživotno telo pronađeno 18. septembra ove godine, u parku u Novom Kneževcu - saopštila je u nedelju Policijska uprava u Kikindi.

PRIJAVA U AVGUSTU

Sredinom avgusta MUP-u je prijavljena tuča između pokojnog Martina i uhapšenog M. D. Tada su Martinu konstatovane lake povrede i policija je po nalogu Tužilaštva podnela prekršajnu prijavu protiv M. D.

Nepomično telo mladića u parku u centru grada, prošle srede ujutro, prva je videla meštanka koja je izašla u uobičajenu šetnju.

- U parku sam šetala psa i naišla na zgrčeno telo. Prvo sam pomislila da pored staze leži pijanac, a kada sam se približila, videla sam da je telo modro. Zaključila sam da je mlađa muška osoba. Pozvala sam supruga, a onda smo obavestili policiju.

Prethodne noći, između utorka i srede, na ulici sam čula galamu, čak mi se učinilo da vuku nekog, ali ne znam da li to ima veze sa ubistvom, jer sam videla samo siluete - prepričala je, u šoku, jedna komšinica.

- Na telu pretučenog mladića nije bilo vidljivih povreda, a policija je posumnjala da se radi o nasilnoj smrti, pa je telo poslato na obdukciju.

Istovremeno je posumnjala i ko bi mogao da bude izvršilac, jer je policija došla do saznanja da su upravo četvorica osumnjičenih poslednji put viđena sa Martinom. Policija je već u toku dana rasvetlila sve okolnosti ove nesreće, ali su se čekali rezultati obdukcije koja je pokazala da je mladiću usled udaraca u stomak pukla jetra - saznajemo od izvora bliskih istrazi.

Preminuli Martin Barna živeo je sa majkom Anitom, dedom Nandorom i bakom Margitom Nemet, jer su mu roditelji razvedeni.

- Ista grupa mladića je pretukla Martina i dan ranije, kao i pre mesec dana, kada je zadobio povrede glave, pa je bio u bolnici u Senti. Tada su ga spasli ljudi koji su istrčali iz lokala u centru grada. Obraćali smo se policiji, ali ga nisu ga zaštitili. Sada smo samo dobili fotokopiju nalaza obdukcije iz Novog Sada, a šta se tačno desilo, saznali smo više nezvanično - tvrdi Nandor Nemet, deda ubijenog mladića.

SAHRANA

Nastradali mladić Martin Barna sahranjen je u petak, 20. septembra, na katoličkom groblju na Obilićevu u Novom Kneževcu. Istragu o ovoj tragediji i okolnostima koje su do nje dovele vodi Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.


PROČITAJTE JOŠ:
TUČA U KRAGUJEVCU: Uhapšena devojka koja je napala tinejdžerku

RANIJI NAPADI

- Poznavao sam Martina, jer sa njegovom majkom Anitom radim desetak godina. On je bio dobreo dete, ponekad malo nestašan. Znao sam da ga je ta grupa mladića napadala i tukla i ranije. Grupa uhapšenih mladića veoma je problematična već godinama, a ovog leta su bili izrazito nasilni i pretukli su nekoliko momaka - tvrdi Goran Bibin.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Dobrica Dobrić

22.09.2019. 22:26

Zašto se čuditi pogledajte naslove novina mržnja se pravi samo smo mi u pravu Srbi su Božiji narod i naravno Rusi ostali niko ne valja

Bor

23.09.2019. 17:03

@Dobrica Dobrić - Dobrica, lupate najveće gluposti! Takvih bandi maloljetnika ima u cijelom svijetu, bilo i bit će. Nigdje manjine nisu tako zaštićene kao u Srbiji! Kako je Srbima u ostalim dijelovima bivše JU? Da li je moda ili navika optuživati uvijek Srbe? Čudi me samo, zašto je nesrećnik išao sa tom grupom, kada je već od njih bio tučen? Ovdje je zakazao kućni odgoj.

драгана

23.09.2019. 17:39

@Dobrica Dobrić - Kakav je ovo komentar?Zar Srbi ne stradaju i ne bivaju pretučeni samo zato što su Srbi? U ovom slučaju nije precizirao da je motiv prebijsnja na osnovu pripadnosti veri ili narodu.

Šumadinac BRE

23.09.2019. 00:15

Eto sad lepo po 10 god robije svima...pa nek budu izuzdtno nasilni iza resetaka...svaka druga presuda je sramna