Hteli grčko voće da izvezu u Rusiju kao srpsko

Tanjug

13. 03. 2019. u 18:53

Хтели грчко воће да извезу у Русију као српско

Foto: Depositphotos

Uvezeno voće su, uz sačinjavanje lažne dokumentacije, prikazivali kao proizvode srpskog porekla, kako bi mogli da izvrše izvoz voća za Rusku federaciju po povlašćenim uslovima
Policija je privela pet lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i zloupotreba položaja odgovornog lica i pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara, saopštila je danas Poreska uprava.

Pročitajte još:Varali Ruse voćem i povrćem iz unije

Dva osumnjičena, zaposlena u privrednom društvu iz Aleksinca u saizvršilaštvu sa odgovornim licem ovog privrednog društva, odnosno licem koje zastupa ovo privredno društvo, zatim jednim zaposlenim u ovom privrednom društvu i sa još dva odgovorna lica iz Beograda i iz Draževca, organizovali su uvoz voća iz Grčke preko privrednog društva iz Beograda.

Uvezeno voće su, uz sačinjavanje lažne dokumentacije, prikazivali kao proizvode srpskog porekla, kako bi mogli da izvrše izvoz voća za Rusku federaciju po povlašćenim uslovima.

Pročitajte još:Hteli da prodaju zaraženo voće

Za dva lica određena je mera zadržavanja do 48 sati.

Ovo je bio nastavak zajedničke akcije inspektora Poreske policije i Policijskih službenika MUP-a, UKP - Posebnog odeljenja za korupciju, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

bager

13.03.2019. 20:35

Nije ovo prvi put,,a bice sve vise ,obrukace drzavu pa ce na kraju Rusija i ta Evroazijsko udruzenje,zabraniti uvoz za sve proizvode iz Srbije,,a sve zahvaljujuci smesno malim kaznama i korumpiranom pravosudju ,,osudite svakg od njih na 10 godina zatvora i svakog sledeceg uz oduzimanje sve imovine i svega stecenog ,brzo ce se promeniti stanje