STANOVNICI Lučice kod Požarevca od petka su u šoku zbog tragedije koja se ne pamti u njihovom selu. Niko ne može da poveruje da je meštanin Vladan Grdanović (37) nožem nasmrt izbo suprugu Jelenu (37), a onda poginuo, kada se njenim automobilom odvezao na glavni put i “zakucao” u kamion, koji mu je dolazio iz suprotnog smera.

Vladanov otac Novica Grdanović, uplakan, u subotu u kući pokojnog sina i snahe, dok guta suze, govori da je okidač tragedije bila Jelenina pretnja da će se “razvesti i uzeti mu sina”.

- Moj Vladan mnogo je bio vezan za dete. Radio je kao medicinski tehničar u bolnici u Požarevcu jedan dan, a tri dana je bio slobodan. Tada je sve vreme bio uz dete, brinuo da jede na vreme, da bude ispeglan, da ne kasni u školu. On nikako nije mogao da zamisli život bez sina - priča očajni Novica.

On kaže da su se Vladan i Jelena odlično slagali. Bili su situirani, svako je imao svoj automobil, redovno su išli na more. Ostavili su im kuću u kojoj su bili sami sa detetom, a Novica je sa suprugom živeo u selu, u drugoj kući. Sve je, tiho će Novica, pošlo “nizbrdo” bukvalno preko noći.

- Pre neki dan imali su neku manju svađu. Tad je moja snaja prijavila Vladana policiji, pa su zbog toga u njihovu kuću dolazili socijalni radnici. U petak su oboje bili pozvani u Centar za socijalni rad, Jelena u 11, a moj sin u 12 časova. Čuo sam se pre toga s njim i savetovao ga da bude staložen, da bi sve prošlo kako treba. Posle smo se ponovo čuli s njim i rekao je da je sve prošlo dobro, da je Jelena obećala da će da povuče prijavu i da počinju da planiraju odlazak na more - kaže Novica.

Iako je sve delovalo u redu, kasnije je Vladan saopštio majci da Jelena planira da se razvede od njega i da će da mu uzme dete. Rekao je da to ne može da podnese i da će sigurno da se ubije.

- Kad sam stigao s posla, oko pola tri, stariji sin mi je rekao da je Vladan ubio Jelenu. Posle smo saznali da se i sam ubio, udarivši autom u kamion - priča uplakani Novica.

TUGA Novica Grdanović, otac pokojnog Vladana, MUK Kuća pokojnih supružnika Grdanović u Lučici

Njegov unuk, A. G, učenik petog razreda osnovne škole, sada boravi kod bake i dede, koji će, kako se nadaju, da preuzmu svu brigu o njemu. Sahrana pokojnih supružnika još nije zakazana.


SERIJA UBISTAVA

UBISTVO u Lučici treće je po redu u Braničevskom okrugu u poslednja tri meseca. Prošlog meseca Zoran Jović (40) iz Miljevića kod Golupca ubio je pištoljem Dejana Jovanovića (47) iz Mrčkovca, a onda njegovo telo bacio na seosku deponiju. U oktobru u Porodinu kod Žabara nepoznati napadači usmrtili su nožem deviznu penzionerku Kristinu Ilić (81) i za njima se još traga.