Milić: Postoje džepovi korone koji se prazne; 61 pacijent na Sajmu, 14 više nego juče

Tanjug

23. 05. 2020. u 10:11

Милић: Постоје џепови короне који се празне; 61 пацијент на Сајму, 14 више него јуче

Foto MO Srbije

Koordinator privremene vojne bolnice na beogradskom Sajmu, za prihvat lakše obolelih od virusa korona, Veljko Milić, kazao je da se povećava broj smeštenih u toj ustanovi, te da sada izbosi 61
Koordinator privremene vojne bolnice na beogradskom Sajmu, za prihvat lakše obolelih od virusa korona, Veljko Milić, kazao je da se povećava broj smeštenih u toj ustanovi, te da sada izbosi 61.


"To je za 14 više nego juče. Uglavnom su primljeni pacijenti iz Smedereva. Dva smo zbog komorbiditeta, odnosno pridruženih bolesti, premestili u Covid bolnice, jer po svojoj patologiji nisu za beogradski Sajam. Najmlađi na Sajmu ima 20, a najstariji 63 godine", rekao je Milić za RTS.


I pored nadanja da će ustanova čijim radom koordiniše biti ubrzo zatvorena, on je naveo da se pokazalo da je i dalje neophodno da opstane kao privremena bolnica.


"Prateći epidemiološku situaciju vidi se da smo i dalje neophodni. Postoje džepovi koji se prazne i mislimo da je to uzrok povećanja broja pacijenata", istakao je Milić, pozivajući se na predviđanja virusologa Ane Gligić.


On je naveo da je na Sajmu trenutno 12 lekara koji, zajedno sa 20 tehničara i medicinskim koordinatorima, brinu o zdravstvenom stanju pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dj

23.05.2020. 20:41

Miliću, živa legendo vojnog zdravstva !Nadam se da majčica Srbija neće zaboraviti na Vas !!Živi i zdravi nam bili !