FAKULTETI počinju da rade 15. maja, kako je i najavio ministar prosvete, ali formalni povratak studenata i profesora očekuje se u poslednjoj dekadi maja, izjavila je rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović.

Ona je za Radio Beogradu naglasila da su preduslovi za to otvaranje gradskog i međugradskog prevoza za studenta, kao i otvaranje studentskih domova.

- Očekujemo detaljnije smernice kriznog štaba o merama zaštite u narednih sedam dana i verujem da će praktična nastava i aprilski rok biti organizovani u poslednjoj dekadi maja. Posle toga, završava se nastavni semestar i počinju pripreme za junski rok, kao i julski, tamo gde ga ima. Do kraja nastavne godine predavanja "ex katedra" neće biti, već samo neophodne konsultacije - rekla je rektorka.

Prijavljivanje maturanata za prijemne ispite biće u poslednjoj nedelji juna, a prvi dani jula predviđeni su za polaganje prijemnih ispita za fakultete, dodala je Popović.

- Organizovaćemo onlajn prijavu kandidata da bismo izbegli gužve i velike sale i amfiteatre, kako bi se poštovale epidemiološke mere. Nema razloga za odlaganje prijemnog - istakla je Popović.