Novak i Jelena otvorili vrtić

A. Delić

12. 02. 2019. u 20:28

Новак и Јелена отворили вртић

Foto promo/J. Ivanović

Fondacija "Đoković" uložila 32,7 miliona dinara u adaptaciju i opremanje predškolske ustanove u Mačvanskom Prnjavoru. U novom prostoru boraviće 150 devojčica i dečaka

NAJBOLjI teniser na svetu Novak Đoković i njegova supruga Jelena otvorili su prvi vrtić u Mačvanskom Prnjavoru, u koji je Fondacija "Đoković" uložila 32,7 miliona dinara. Rekonstruisani prostor pripadao je tamošnjem domu zdravlja, a u njemu će boraviti više od 150 dece iz ovog mesta i okolnih sela.

Pročitajte još: Novak gradi vrtić u "Stepi"

- Biti dete je najlepša stvar, jer tada smo najhrabriji i najotvoreniji prema svetu, spremni da istražujemo - rekao je Đoković u Mačvanskom Prnjavoru. - Detinjstvo je od ogromne važnosti za formiranje ličnosti, zbog čega pružanje jednakih šansi svoj deci predstavlja naš apsolutni imperativ.

Đoković je dodao da je Jelenu i njega uloga roditelja dodatno okrenula brizi prema najmlađima i da mu je drago što će mališani iz ovog mesta imati priliku da u vrtiću sklope nova prijateljstva i prve simpatije, uče i razvijaju se čitajući knjige i slušajući bajke, da se zajedno smeju.

Pročitajte još: Nole najsrećniji kad pomaže deci

Da bi se deo zgrade doma zdravlja od 700 kvadrata pretvorio u namenski objekat, izmenjene su instalacije, stolarija, podovi i zidovi. Nova je kuhinja, a mokri čvorovi su prilagođeni deci. Vrtić je dobio nameštaj, didaktičke igračke i materijale, kao i igralište.

U pratnji čelnika Šapca, Đokovići su potom obišli objekat i razgovarali sa decom i vaspitačima. Gradonačelnmik Šapca Nebojša Zelenović i direktorka šabačke Predškolske ustanove "Naše dete" Sandra Mićić zahvalili su se u ime grada i ustanove, a ispred vrtića proslavljenog tenisera sačekali su brojni fanovi.

Foto promo/J. Ivanović

RENOVIRALI I SAGRADILI 43 OBDANIŠTA

OVO je 43. vrtić u Srbiji koji smo renovirali ili sagradili. Namera nam je da ih u narednim godinama bude još više - najavila je Jelena Đoković, direktorka Fondacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

zaliv.net

12.02.2019. 20:41

Svaka cast. A mene zanima za koliko miliona eur su izbegli porez drzavi Srbiji? Ako ja sirotan mogu da placam porez zasto ne bi mogli i oni?

Djole

12.02.2019. 22:09

@zaliv.net - No1VAK prvo placa porez u drzavi gde osvoji nagradu/turnir,a posle toga placa porez na prihod GDE ZIVI,u Monaku[ Monte Karlu].Da placa porez u Srbiji, njihova fondacija ne bi mogla da ulaze u skole i vrtice.

Ivan

13.02.2019. 07:25

Treba uvesti porez na glupe komentare dusebriznika koji u svom zivotu nisu pokupili djubre ispred svoje kuce a kamoli nesto vaznije, treba ipak da se upamti da je isti Taj Novak Djokovic donirao desetine miliona evra dok ti koji si za porez nisi detetu komsinicinom verovatno kupio sladoled u zivotu.

Jesi glup ili nepismen?

13.02.2019. 14:45

Porez se plaća tamo gde zarađuješ! Gastarbajter Nole ima srce za našu državu i narod od kojih je dobio: NIŠTA. Sve je samo sa svojom porodicom uradio.