Novak gradi vrtić u Stepi

B. BORISAVLjEVIĆ

28. 12. 2018. u 15:02

Новак гради вртић у Степи

Foto Tanjug, AP

Fondacija prvog tenisera sveta obradovaće mališane i roditelje u najmlađem beogradskom naselju. Početak izgradnje predškolske ustanove planiran za prvu polovinu 2019.

FONDACIJA "Novak Đoković" gradiće obdanište u beogradskom naselju Stepa Stepanović, ekskluzivno za "Novosti" otkriva Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda. On ističe da je u toku izrada idejnog rešenja i projektne dokumentacije, a radovi bi trebalo da počnu u prvoj polovini sledeće godine.

Uz veliku zahvalnost fondaciji najboljeg tenisera sveta, Gak ističe da će nova predškolska ustanova doprineti rešavanju problema nedostatka mesta u ovom naselju na opštini Voždovac, čiji su stanovnici, uglavnom, mladi bračni parovi sa decom.

PROČITAJTE JOŠ - Nole najsrećniji kad pomaže deci

- Vrtić koji će graditi Fondacija "Novak Đoković" biće najsavremenija predškolska ustanova u Srbiji - navodi Gak. - Objekat će se nalaziti na parceli, koja je i planom izgradnje naselja, predviđena za kombinovanu predškolsku ustanovu. Obdanište će biti maksimalnih kapaciteta i moći će da primi oko 250 mališana jaslenog i vrtićkog uzrasta. Još jednom moram da zahvalim Fondaciji.

U naselju Stepa Stepanović na Voždovcu postoji vrtić "Mala sirena" koji je otvoren na proleće 2015. godine. Ovo obdanište pohađa oko 300 mališana, ali su postojeći kapaciteti nedovoljni, pošto u "Stepi" postoji veliki broj male dece. Zbog manjka mesta, u "Maloj sireni" se već dve godine ne raspisuje konkurs za upis u vrtićke grupe, pošto su unapred "rezervisane" za mališane koji dolaze iz jaslica. Pored ovog obdaništa, otvoren je i depadans, ali je broj mesta mali i nedovoljan.

Stanovnici "Stepe" su više puta protestovali, tražeći izgradnju drugog obdaništa, što im je bilo predočeno kada su kupovali stanove, a zahvaljujući Fondaciji "Novak Đoković" to će biti ispunjeno.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Sasa

28.12.2018. 19:16

@Branka - Placa kao i ja 64% od bruto plate svakog meseca, 15% porez na dobit ako je ima, porez na imovinu, zilion izmisljenih taksi, komunalnih, opstinskih, gradskih, republickih, samodoprinosnih, ekoloskih, zelenih, povascenih, televizijskih... i od svega toga se pravi SVE u ovoj zemlji, a ne samo 1 vrtic. Lepo je sto covek radi to, ali ne nipodastavaj ono sto svi ostali koji rade i stvaraju i od cijeg se kravog znoja sve izgradjuje, pravi, obnavlja, kupuje i na zalost nemilice krade.

anaig

28.12.2018. 20:46

@Branka - I uvijek neki negativac poput Tomija. A sa koliko % ti ucestvujes ljudska BEDO?

Sasaa.

28.12.2018. 22:53

@Branka - Hvala za objasnjenje sta je Fondacija iskompleksirani covece. Auu covece koji majstorski komentar..

boško gvero

28.12.2018. 23:10

@Branka - tomi, eto mi ne znamo šta znači fondacija. Molim te da nas prosvetliš, napraviš fondaciju i izgradiš vrtić.Živ nam bio Nole i svi naši Novaci zbog kojih svet vidi da nismo onakvi kakve nas predstavlja Holivud, CNN i sl.

Sasa

28.12.2018. 16:53

Svaka cast Novaku, ali to nije njegova obaveza! Grad je uzeo pare i bio u obavezi da to sagradi! Razlika proizvodne i prodajne cene m2 je bila 2,5-3 puta!! za objekte, a sa uredjenjem koje je postojalo zbog kasarne mozda izadje na 2 puta. Znaci 600 eur/m2 sa svim troskovima i gradnje koja je bila 400-440 eur/m2 kako za koju zgradu do 1280 sa pdv-om. Pa jos komercijalni sadrzaj. Siroko... verovatno su otisle pare gde i one od zakupa za SNS prostorije od 200 m2 za tada vanparlamentarnu stranku.

Deda Mica

28.12.2018. 16:59

Bravo,MAJSTORE, bolji deda mraz nije mogao biti za oko 1 000 malisana predskolskog uzrasta u naselju "Stepa". Hvala ti od sveg srca.

NUMERO UNO

28.12.2018. 17:08

naš nole je pravi patriota on placa porez u srbiji od koga se grade vrtici bolnice putevi on nije koa ostali sportisti da imaju fondacije koje im naj cešce služe za ne zakonite radnje on je toliki srbin da je I kera nazvao tesla a ne kao moji srpcici što daju imena džeki fric bobi on je pravio svadbu u srbiji da bi naši ugostitelji I radnici imali promet I zaradu on kada da prilog crkvi to ne objavljuje u novinama jer to je između njega I boga a ne reklama da je dao prilog

Los Angeles Vasojevici

28.12.2018. 17:12

To je ta Niksicka krv,Srpska Sparta je izrodila najvece ljude,Boze zdravlja da stanemo na noge i da Srbija,Crna Gora i Rep Srpska sastave,daj Boze da se Srbi Sloze! Zivio No1e sokole,Bog te blagoslovio.. Klicu ti Srbi od Budve preko Berana do Beograda i Berlina cak tamo do Banja Luke i Brisbejna!

BRATEE

28.12.2018. 20:00

Samo napred brateeee ...Bog te blagoslovio Srpski Sine ...pomozi i Bog ce tebi pomociii ...puno uspjeha tebi i tvojoj porodici u novoj god...