Bivši šef CIA o Crnoj ruci i Apisu

V. N.

13. 02. 2018. u 21:37

Бивши шеф ЦИА о Црној руци и Апису
Džon Dojč za "Nešnel interest" pojasnio da ju je predvodio šef srpske obaveštajne službe, pukovnik Apis, a isplanirala je ubistvo austrijskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda u Sarajevu 1914

NEKADAŠNjI direktor CIA Džon Dojč, govoreći da postoji mnogo istorijskih primera grupa koje operišu protiv legitimno ili nelegitimno postavljenih vlada, kao možda najozloglašeniji primer efikasne "države u državi" naveo je tajnu organizacija Crna ruka.

Pročitajte još: Potomci Obrenovića: Apis nije heroj

Dojč je za "Nešnel interest" pojasnio da ju je predvodio šef srpske obaveštajne službe, pukovnik Apis, a isplanirala je ubistvo austrijskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda u Sarajevu 1914. godine, čime je počeo Prvi svetski rat. Dodao je da i danas bez sumnje postoje slična tajna društva, u SAD i u drugim državama, koja žele da tajno utiču na vladine aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

OBJEKTIVAN

14.02.2018. 08:45

Ovo je sumrak uma.Apis hteo da ratuje sa Austougarskom koja je 10 puta veća i jača od Srbije? Mogao je da sazna da je Kajzer naterao austrougre u rat, a Srbija prihvatila sve uslove ultimatuma osim austrougraskih policajaca na svojoj teritoriji. Ali i tada se rusi umešaše u "izbore".Kajzer je poslao Lenjina u bllindiranom svom vozu 2000 km preko svoje teritorije da završi bratov posao i ubije cara a Rusiju uništi.Ali ih je đak bogoslovije prepoznao i svima se posle zahvalio a Rusiju spasio.

zaliv.net

14.02.2018. 19:52

Americke gluposti, krivi Srbi sto ih Austrija okupirala ma hajte molim vas... za ovakve stvari treba pozivati njihovog ambasadora na razgovore a ne da se cuti....za svaku sitnicu protestovati dosta je bre bilo vise!