FIJAT U ŽENEVI: I 500 L za jubilej

P. Ž.

26. 02. 2019. u 22:28

ФИЈАТ У ЖЕНЕВИ: И 500 Л за јубилеј
Predstojeći Salon u Ženevi, koji počinje 7. marta, biće pozornica na kojoj će "Fijat" obeležiti 120 godina od osnivanja kompanije

Predstojeći Salon u Ženevi, koji počinje 7. marta, biće pozornica na kojoj će "Fijat" obeležiti 120 godina od osnivanja kompanije. Za jubilej torinski gigant je pripremio specijalne verzije "porodice 500" i to verzije "500", "500L" i "500 x", tako da je i model koji se pravi u Kragujevcu dobio priliku da se , na možda najglamuroznijem salonu automobila na svetu - šepuri.

Novu "120-th" gamu odlikuje njena potpuno nova, dvobojna "Tuxedo" spoljašnost.

- Ženeva će biti domaćin svetske pretpremijere nove game za proslavu jubileja, koja će pobrati divljenje publike kroz tri verzije: 500X 120th sa 1,0-litarskim FireFly Turbo motorom koji proizvodi 120 KS, 500 120th 0.9-litarskim Twin Air agregatom od 85 KS i 500L 120th 1.3-litarskim Multijet motorom od 95 KS. Sva tri vozila dolaze sa sofisticiranom dvobojnom Tuxedo farbom (crna i bela), što je potpuna novina za model 500X - kaže se izneđu ostalog u saopštenju "Fijata" dostavljenog "Novostima".

Pročitajte još - "FIJAT 500" RUŠI REKORDE: Hit i posle 11 godina

Naziv Tuxedo dat je da podseća na prestižno svečano odelo (smoking ), a donosi i ekskluzivno odgovarajuće kućište ključa, detalje u boji bakra i elegantnu presvlaku unutrašnjosti. Ova elegantna odevna kombinacija sa ponosom prikazuje i poseban Fiat logotip, sa jubilarnim ispisom "120th", ukombinovan sa dobro poznatim simbolom za povezanost ili tok podataka.

I zaista, nova 500 "120th" porodica nudi ekran osetljiv na dodir Uconnect HD LIVE od 7 inča, koji ide zajedno sa platformom Apple CarPlay i koji je kompatibilan sa platformom Android Auto već u paketu standardne opreme.

Dostupna platforma Apple CarPlay dopušta vam da upravljate svojim uređajem iPhone koristeći ekran osetljiv na dodir Uconnect. Omogućava vam da pristupite Apple mapama, Apple muzici, da šaljete i primate poruke, obavljate pozive i više, uz pomoć bota Siri i vašeg ekrana osetljivog na dodir od 7 inča.

Dostupna platforma Android Auto omogućava vašem Android telefonu da se integriše u sistem Uconnect sa ekranom osetljivim na dodir. Time ova novina olakšava vozaču da iskoristi prednosti potpune povezanosti, dok sve vreme bezbedno drži volan u rukama.

Nova Fiat 500 porodica zaokružena je modelom 500 L "120th" koji takođe dolazi sa dvobojnom Tuxedo karoserijom (crno i belo). Ovo još više naglašavaju detalji u mironskoj mat sivoj na branicima, bočnim pragovima i dvobojnim alu-felnama od 17 inča, upotpunjeni sjajno crnom i hromiranom završnom obradom na prednjoj rešetki. Elegancija je prava reč i za ono što se nalazi iznutra, sa sofisticiranom crnom maskom komandne table i ekskluzivnom presvlakom sedišta od sivog platna i ekološke crne kože, koja su još više naglašena bakarnom nijansom šavova i znakom 500.

Fiat 500L "120th" takođe sadrži maglenke, senzore za kišu i sumrak i zadnje senzore za parkiranje kao deo standardne opreme. U posebnim verzijama, kupci mogu da biraju između 1,4-litarskog benzinca od 95 KS sa 6-stepenim manuelnim menjačem, 1,3-litarskog MultiJet turbo dizel motorom od 95 KS sa manuelnim ili dualogic automatskim menjačem, ili 1,6-litarskog MultiJet motora od 120 KS uparenog sa manuelnim menjačem.

Dosta toga se promenilo od tog sudbonosnog dana, 11. jula 1899. godine, kada je osnovana kompanija Societ Anonima Fabbrica Italiana di Automobili - Torino, ali njeno viđenje automobila i povrh svega, načina na koji ga doživljavamo, ostao je nepromenjen tokom svih ovih godina. To je postala jedinstvena osobina ovog brenda širom sveta.

Na sajmu će premijerno biti prikazan novi model Panda Connected by Wind i Tipo Sport sa pet vrata, menjačem, ili 1,6-litarskog MultiJet motora od 120 KS uparenog sa manuelnim menjačem.

Dosta toga se promenilo od tog sudbonosnog dana, 11. jula 1899. godine, kada je osnovana kompanija Societ Anonima Fabbrica Italiana di Automobili - Torino, ali njeno viđenje automobila i povrh svega, načina na koji ga doživljavamo, ostao je nepromenjen tokom svih ovih godina. To je postala jedinstvena osobina ovog brenda širom sveta.

Na sajmu će premijerno biti prikazan novi model Panda Connected by Wind i Tipo Sport sa pet vrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)