ORGANIZACIJA za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA, organizovala je u nedelju, 17. novembra 2019. godine, XIV Veliku godišnju izložbu pasa mešanaca, uz podršku Kinološkog saveza, Beogradskog sajma i pomoć volontera. Izložba se održala na Beogradskom sajmu u Hali 1, u okviru Međunarodne izložbe pasa svih rasa – CACIB.


Ovogodišnja izložba organizovana je pod sloganom „Ljubav, sreća i mešanac se ne mogu kupiti!“, čime ORCA želi da istakne koliko su mešanci posebni i unikatni, kao i da podstakne buduće odgovorne vlasnike da naprave superherojski podvig i usvoje baš napuštenog mešanca! Takođe, veoma važna poruka koja stoji iza ove vesele manifestacije je veliki značaj odgovornog vlasništva, koje treba da bude na umu svima koji reše da imaju kućnog ljubimca.


Učesnici i posetioci uživali su u programu Izložbe, a najmlađi su se obradovali ORkiCA radionicama posvećenim mešancima. Veterinar je odgovarao na sva pitanja o zdravlju ljubimaca, dok su se najhrabriji psi oprobali su u sportskoj veštini Agility.


Domaćin ovogodišnje izložbe bio je naš poznati voditelj Miloš Maksimović, dok je žiri u sastavu: Andrija Daković – veterinar i saradnik ORCA, Goran Vuković – međunarodni kinološki sudija, i Dragana Tar – predsednica upravnog odbora ORCA odabrao mešance koji najvernije opisuju sledeće titule:


GLAVNU NAGRADU: NAJMEŠANAC 2019. - pas sa najposebnijim šarmom koji predstavlja našu izložbu u malom, dobila je: LOKA, vlasnice DANE STOJILjKOVIĆ. Lokin hobi je redizajniranje i inspiracija su joj prirodni materijali. Rado će ukrasiti svaku čizmu, ćebe ili kaput.Najkicoš- Lep, otmen, gord i pomalo uobražen pas, ponositog držanja, pravi maneken među psima.

PAS DENI, VLASNICA SNEŽANA BJELOTRLIĆ

Deni je veseo, neposlušan i umiljat
Najumiljatija mešanka - Sladak, nežan i druželjubiv pas, koji se jednako slaže i sa ljudima i sa drugim psima.

PAS VELjO, VLASNICA ALEKSANDRA LAZAREVIĆ

Veljo je čupava zver od 10 kilograma, voli da skače i da jede u nenormalnim količinama.
Najglasniji mešanac - Pas koji se čuo na svakom kraju sale zbog svog prodornog laveža.

PAS REA, VLASNICA SNEŽANA NOVAKOVIĆ

Rea obožava da se igra i često laje. Ona je najneozbijniji i najpitomiji pas, kombinacija hiperaktivnosti i neverovatne vernosti.
Najčupaviji mešanac - Pas sa veoma upadljivom firzurom, kod koje svaka dlaka vodi svoju politiku.

PAS BUBI BU, VLASNICA ALEKSANDRA BRADIĆ-MARTINOVIĆ

Bubi Bu je ljubitelj Zvezdarske šume, internacionalnih kulinarskih specijaliteta, teniskih loptica i nosilac je zlatne medalje u najbržem okretanju na leđa u svrhu maženja.
Najklempaviji mešanac - Pas velikih i lepih ušiju, podložnih zakonu gravitacije.

PAS ČUPKO, VLASNICA MARIJA MOJSILOV

Čupko je sladak, poslušan i pametan.
Najneposlušnija mešanka - Pas koji je pogazio sva pravila bontona i sa čijim se vlasnikom su se sigurno saosećali svi učesnici.

PAS ONI, VLASNICA IVANA MLADENOVIĆ

Džoni je mala čupava napast koja najviše voli da se mazi.Najtalentovaniji mešanac - Pas koji ima trik ispod šape i zna to da pokaže!

PAS ŠVRĆA, VLASNIK MILAN PAUNOVIĆ

Švrća je veseo, razigran i uvek spreman za igru. Brz je i spretan, naročito u skoku uvis.
Najlepši rep - Pas sa lepim i negovanim repom kog ponosno pokazuje i veselo vrti.

PAS BOŽA AJNŠTAJN, VLASNIK SLOBODAN NAUMOVIĆ

Boža je umiljat, poslušan, dobar i voli da se druži sa svima.
Najlepši par dete i ljubimac - Omiljeni par na izložbi, koji izaziva samo uzdahe posmatrača.

PAS ŽARKA, VLASNIK ILIJA MILOŠEVIĆ, IZLAGAČ TEODOR ĐURĐEVIĆ

Žarka je vragolasta i razigrana, čupava, ne trpi dosadu. Omiljene igračke su joj kanap, loptice i njeni ljudi.
Najsličniji lik - Pas čiji je izgled najsličniji njegovom vlasniku.

PAS ISKRA, VLASNICA IVANA SRNDOVIĆ

Iskra je najtvrdoglaviji i najradosniji pas. Naš svet – njena pravila.Volonteri ORCA dodelili su titulu mešancu koji im se najviše dopao. Titulu je ponela:

LJUBICA LIZA, vlasnice VESNE PROKOPLJEVIĆ; Ljubica je najvoljeniji pas jer je dobila drugu šansu koju svi zaslužuju.


Deca iz Dečjeg kluba ORkiCA, dodelila su nagradu mešancu koji je osvojio njihova srca. Titulu je ponela TAFI, vlasnice MARIJE MARUŠIĆ BIOČANIN. Tafi je veseljak lavljeg srca, osvajač nagrade NAJklempa za najslađe uši i TV zvezda.