Tepih

Mariana Regoje

11. 04. 2023. u 07:15

POTREBA da "pljunu" na Srbe, posebno sarajevske Srbe, kada god se nađu na crvenom tepihu u gradu na Miljacki, po svemu sudeći, prelazi u naviku većini "beogradskih glumaca". Poslednji primer je Milutin Karadžić koji je, prilikom primanja nagrade u ovom gradu, prokomentarisao kako bi bilo lepo da dobije zvanje počasnog građanina Sarajeva jer bi tako "jedan Karadžić na kulturan način ušao u Sarajevo".

Тепих

Mariana Regoje

Svakako da je ova izjava ponizila i povredila sarajevske Srbe koji su iz ovog grada na mučki način proterani, pre tri decenije, a činjenica je i da sve više srpskih glumaca pada u očima Srba sa ove strane Drine.

Karadžić nije prvi koji je na ovaj način ponizio srpski narod, jer se njegov kolega Sergej Trifunović u Sarajevu, na premijeri filma "Montevideo, Bog te video", pojavio u majici sa likom uhapšenog generala BiH Jovana Divjaka.

Srpski narod je, na sreću, imao i pravih, patriotskih, glumačkih veličina, kao što je Nebojša Glogovac, koji nije prodao obraz i svoj narod zarad malo slave.

Podsećamo, Nebojša je odbio ponudu Anđeline Džoli da bude deo srpskog tima u njenoj "Zemlji krvi i meda", komentarišući kako je poslednjih godina u holivudskoj produkciji nekakav trend da su samo Srbi u ovim ratovima ubijali, klali, silovali.

- Odgovorio sam da ću snimati ukoliko film sagledava ove naše ratove kao zlo koje se desilo ljudima koji su se voleli, sarađivali, bili komšije, živeli zajedno - rekao je tada Glogovac.

Posle svetlog Nebojšinog primera ne možemo a da se ne zapitamo da li s druge strane neki "naši glumci" svesno, na ovaj način, žele da potvrde narativ o svom narodu kao agresoru, zarad malo festivalske slave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)