DIREKTIVA V. I. I MILO: Zašto Đukanović uopšte okoliša kad napada SPC i Vučića

Milorad Vučelić

22. 03. 2022. u 09:24

Iz Montenegra se učestalo i ponovo sve glasnije čuje, a posebno u brojnim nastupima predsednika Mila Đukanovića, da je SPC "remetilački faktor i u Crnoj Gori i regionu", da "srpski popovi na društvenim mrežama kliču"

ДИРЕКТИВА В. И. И МИЛО: Зашто Ђукановић уопште околиша кад напада СПЦ и Вучића

Novosti

TEŠKO je zaključiti o čemu je reč? O neznanju, neobrazovanju, sakrivanju inspiracije ili falsifikovanju originala sa koga se direktno prepisuje. Jer ne može biti da se radi o slučajnim podudarnostima. Iz Montenegra se učestalo i ponovo sve glasnije čuje, a posebno u brojnim nastupima predsednika Mila Đukanovića, da je SPC "remetilački faktor i u Crnoj Gori i regionu", da "srpski popovi na društvenim mrežama kliču", da je reč o "politici tj. nacionalističkom angažmanu SPC".

Koristi se čitava gomila nekih starih uvreda i novogovornih reči umesto da se krajnje precizno i neskriveno iščita pravi navod i imenuje autor:

- U skladu sa odlukom V.C.I.K. i Sov. Nar. Komesara potrebno je što brže završiti sa popovima i religijom. Popove treba hapsiti kao kontrarevolucionare i sabotere, streljati nepoštedno i svuda. I što je moguće više. Crkve podležu zatvaranju. Prostorije hramova zapečatiti i pretvoriti u skladišta.

Bez okolišenja jasno i glasno napisao je u svojoj Direktivi V. I. Lenjin još 1919. godine.

A onda je, da ne bi ostao nedorečen, 1922. godine zahtevao:

- Mi moramo baš sada da stupimo u najodlučniju i nepoštednu bitku sa crnostinaškim sveštenstvom i da ugušimo njegov otpor sa takvom surovošću da je ne zaborave u toku nekoliko decenija. Što veći broj predstavnika reakcionarnog sveštenstva i reakcionarne buržoazije uspemo tim povodom da streljamo, tim bolje.

Ovde treba samo reči "reakcionarna buržoazija" zameniti Aleksandrom Vučićem i sve je i aktuelno i pošteno bez uvijanja i nepotrebne modernizacije. Da ne kažem laganja.

Tu nedavno, uoči veličanstvenih litija u Crnoj Gori, ovakav pokušaj je zahvaljujući narodu uz svu državnu silu, nije uspeo. Sada se, valjda, u pomoć za borbu protiv Crkve moraju prizvati NATO borbene jedinice. A ako se one uzdrže ili izostanu neće izostati preostali nacistički i fašistički legionari iz "Azova" u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (16)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju