SARADNJA DRŽAVE I CRKVE NA DOBROBIT NARODA: Petar Petković prisustvovao liturgiji u manastiru Gračanica

D.Z.

02. 05. 2021. u 15:06

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković prisustvovao je sinoć, u manastiru Gračanica, ponoćnoj Vaskršnjoj Liturgiji, koju je služio Episkop Raško–prizrenski i Kosovsko–metohijski, Gospodin Teodosije.

САРАДЊА ДРЖАВЕ И ЦРКВЕ НА ДОБРОБИТ НАРОДА: Петар Петковић присуствовао литургији у манастиру Грачаница

Foto: D.Z.

Liturgiji su sa njim prisustvovali i zamenik direktora dr Dušan Jovović i pomoćnik Dejan Pavićević, kao i general Miloje Zdravković. Tokom besede vernicima, vladika je istakao važnost zajedničkog staranja i saradnje Države i Crkve na dobrobit naroda.

- Sve napore koje činimo, ne činimo sami kao Crkva i Eparhija, već potpomognuti našom državom i Vladom preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Zato je ovo i trenutak naše zajedničke radosti. I kada radimo, onda smo svi uključeni u onome što je dobro, a i kada proslavljamo i radujemo se i tada smo zajedno - poručio je vladika Teodosije.

Nakon Vaskršnje Liturgije direktor Petković je primio svetu tajnu pričešća u manastiru zajedno sa vernicima. Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, Petković se na Vaskršnje jutro, u porti crkve Pokrov Presvete Bogorodice u Babinom Mostu, družio sa decom, kojoj je podelio Vaskršnja jaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna