VAŽNO OBAVEŠTENJE: "Putevi Srbije" oglasili se povodom udesa u tunelu Brančić

Novosti online

05. 04. 2021. u 15:32

POVODOM objava u pojedinim medijima kao i na društvenim mrežama JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost:

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ: Путеви Србије огласили се поводом  удеса у тунелу Бранчић

Foto: Tanjug

Dana 02.04.2021.g. u 16:04 časova na državnom putu I A reda broj 2, deonica LJig - Takovo, u tunelu Brančić, smer Beograd - Čačak, desila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička vozila koja su blokirala obe saobraćajne trake i saobraćaj kroz tunel je bio obustavljen. 

JP „Putevi Srbije“ preduzelo je sve neophodne bezbednosne mere u skladu sa svojim nadležnostima. 

Takođe, JP „Putevi Srbije“ prosledilo je svim medijima saopštenje o saobraćajnoj nezgodi, dok su učesnici u saobraćaju obavešteni putem izmenljive saobraćajne signalizacije da koriste alternativni putni pravac - petlju LJig.

Obustava saobraćaja kroz tunel Brančić prouzrokovala je kolonu vozila ispred samog tunela i nekoliko desetina vozača se ne želeći da sačeka normalizaciju saobraćaja, samoinicijativno okrenulo i vozilo u suprotnom smeru, ne poštujući saobraćajnu signalizaciju i postupajući suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, ugrožavajući kako svoju tako i bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju.

JP „Putevi Srbije“ nije nadležno za sprovođenje kaznenih odredbi koje se odnose na nepoštovanje Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)