SRBIJA ĆE DANAS IMATI VIŠE OD 2.000 NOVOZARAŽENIH: Premijerka Brnabić najavila pogoršanje situacije sa koronom i uputila apel građanima

Novosti online

04. 11. 2020. u 09:59

СРБИЈА ЋЕ ДАНАС ИМАТИ ВИШЕ ОД 2.000 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Премијерка Брнабић најавила погоршање ситуације са короном и упутила апел грађанима

Ana Brnabić

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić rekla je da će danas u Srbiji biti više od 2.000 novozaraženih korona virusom, a da će samo u Beogradu biti više od 1.000, prenosi B92.

- Danas ćemo imati preko 2.000 novozaraženih. Molba još jednom da nose maske i da prate sve preporuke -rekla je ona za televiziju Prva.

- Bez sumnje će se epidemiološka situacija pogrošavati. Nama je svaki dan važan dok ne završimo dve nove kovid bolncie. Tada će biti lakše našem zdravstvenom sistemu, a to će biti u decembru - kazala je ona.

Ona je rekla da ima mesta u bolnicama, i da je trenutno hospitalizovano 2.000 pacijenata zbog korona virusa.

- Nikome nije u interesu da imamo nove mere. Najmanje šest puta dnevno razgovaram o tome sa predsednikom Srbije. Iako podaci deluju strašno to je i dalje manje nego u regionu - kazala je Brnabić.

Pozvala je i apelovala na građane da nose maske i poštuju mere.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Predlog

04.11.2020. 14:51

Očigledno je da deo građana, naročito beograđana, ne poštuje preporuke i mere Kriznog štaba i Vlade, te je potrebno primeniti mnogo oštrije mere kako bi građanima konačno došlo iz d....a u glavu. Zašto da ostali bolesnici budu dovedeni u smrtnu opasnost zbog dela neodgovornih, koji svojom bahatošću zauzimaju sve bolničke kapacitete!? Vlada treba da jasno obznani da će, od nekog datuma, samo određeni broj bolnica biti namenjen za Kovid pozitivne i kada se one popune ostali koji se budu zaražavali ima da budu u svojim stanovima i kućama i tamo da ih leče njihove porodice! Nakon toga, kada budu zaraženi vraćani ispred bolnica svojim kućama, shvatiće svi drugi kako treba da se ponašaju. Na ovaj način biće obezbeđen rad fabrika i drugih firmi i zaštićena većina građana. Pored ovakve mere neće biti potrebno uvoditi vanredno stanje ni policijski čas.