HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ TUGUJE ZA MITROPOLITOM: Neću reći ZBOGOM jer se ne rastajemo

Novosti online

30. 10. 2020. u 11:58 >> 12:18

PISAC Ljiljana Habjanović Đurović, nakon vesti o smrti mitropolita Amfilohija, rekla je da njegov odlazak doživljava kao lični bolan trenutak.

ХАБЈАНОВИЋ ЂУРОВИЋ ТУГУЈЕ ЗА МИТРОПОЛИТОМ: Нећу рећи ЗБОГОМ јер се не растајемо

Foto: Novosti Arhiva

- Mnogo volim i poštujem Mitropolita Amfilohija i njegov odlazak doživljavam kao lični bolan gubitak.

Poslednji put razgovarali smo u nedelju, 4.oktobra. Već nije bio dobro, a 6. je otišao u bolnicu.

Svakodnevno sam se molila za njega, njegovom brojanicom koju sam dobila na dar.

Bila sam u stalnom kontaktu sa njemu bliskim ljudima u Crnoj Gori. A i čitaoci, koji znaju koliko ga volim, javljali su se sa novim vestima. Svi smo se nadali da će se oporaviti. Da će ga Bog ostaviti ovom narodu, kome je potreban.

Foto: Novosti arhiva

Tekst potpisa

Tridesetog juna 2019. u intervjuu "Novostima" rekla sam da je Mitropolit Amfilohije Sveti Vasilije našeg vremena. Kad je to pročitao, Mitroplit, monaški skroman, rekao mi je: "Malo ste pretjerali..." Odgovorila sam da nisam. Događaji koji su usledili potvrdili su moje uverenje.

Zahvalna sam Bogu što me je pre 20 godina uputio na ovog veličanstvenog čoveka. I biću večno zahvalna našem voljenom Mitropolitu što me je primio pod svoje duhovno okrilje.

Njegov odlazak gubitak je za svo Pravoslavlje, za našu Srpsku pravoslavnu Crkvu, za narod, za njegovu duhovnu decu, među kojima smo moji suprug i sin, i ja.

Foto Privatna arhiva

 

Mnogo će mi nedostajati. I prosto ne mogu da zamislim da više neću moći da ga pozovem, da nikada više na moje "Dobar dan" neću čiti one reči kao blagoslov: " O, Ljiljana! Bog dobro d'o!"

Neću da mu kažem "Zbogom". "Zbogom" se kaže onima sa kojima se rastajemo. Ja se sa Mitropolitom Amfilohijem nikada neću rastati. On će zauvek ostati moj duhovni otac

i zastupnik pred Gospodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...