HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ TUGUJE ZA MITROPOLITOM: Neću reći ZBOGOM jer se ne rastajemo

Novosti online

30. 10. 2020. u 11:58 >> 12:18

ХАБЈАНОВИЋ ЂУРОВИЋ ТУГУЈЕ ЗА МИТРОПОЛИТОМ: Нећу рећи ЗБОГОМ јер се не растајемо

Foto: Novosti Arhiva

PISAC Ljiljana Habjanović Đurović, nakon vesti o smrti mitropolita Amfilohija, rekla je da njegov odlazak doživljava kao lični bolan trenutak.

- Mnogo volim i poštujem Mitropolita Amfilohija i njegov odlazak doživljavam kao lični bolan gubitak.

Poslednji put razgovarali smo u nedelju, 4.oktobra. Već nije bio dobro, a 6. je otišao u bolnicu.

Svakodnevno sam se molila za njega, njegovom brojanicom koju sam dobila na dar.

Bila sam u stalnom kontaktu sa njemu bliskim ljudima u Crnoj Gori. A i čitaoci, koji znaju koliko ga volim, javljali su se sa novim vestima. Svi smo se nadali da će se oporaviti. Da će ga Bog ostaviti ovom narodu, kome je potreban.

Foto: Novosti arhiva

Tekst potpisa

Tridesetog juna 2019. u intervjuu "Novostima" rekla sam da je Mitropolit Amfilohije Sveti Vasilije našeg vremena. Kad je to pročitao, Mitroplit, monaški skroman, rekao mi je: "Malo ste pretjerali..." Odgovorila sam da nisam. Događaji koji su usledili potvrdili su moje uverenje.

Zahvalna sam Bogu što me je pre 20 godina uputio na ovog veličanstvenog čoveka. I biću večno zahvalna našem voljenom Mitropolitu što me je primio pod svoje duhovno okrilje.

Njegov odlazak gubitak je za svo Pravoslavlje, za našu Srpsku pravoslavnu Crkvu, za narod, za njegovu duhovnu decu, među kojima smo moji suprug i sin, i ja.

Foto Privatna arhiva

 

Mnogo će mi nedostajati. I prosto ne mogu da zamislim da više neću moći da ga pozovem, da nikada više na moje "Dobar dan" neću čiti one reči kao blagoslov: " O, Ljiljana! Bog dobro d'o!"

Neću da mu kažem "Zbogom". "Zbogom" se kaže onima sa kojima se rastajemo. Ja se sa Mitropolitom Amfilohijem nikada neću rastati. On će zauvek ostati moj duhovni otac

i zastupnik pred Gospodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dragan

30.10.2020. 12:19

Као духовно чедо нашег Митополита апсолутно се слажем са сваком речи коју сте рекли. Христос Васкрсе! Благослов нашег Митополита да буде над свима нама. Амин!