LINTA O INCIDENTU U VUKOVARU: Još jedan u nizu osmišljenih obračuna

Tanjug

10. 10. 2020. u 08:27

Na incident u Vukovaru, u kojem je došlo do tuče između hrvatskih i srpskih đaka, sinoć je reagovao predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, uveren da je u pitanju jedan od desetina osmišljenih fizičkih obračuna sa ciljem da se kod Srba izaziva strah, uznemirenost i pravna nesigurnost i da se, konačno, i preostali Srbi proteraju.

ЛИНТА О ИНЦИДЕНТУ У ВУКОВАРУ: Још један у низу осмишљених обрачуна

Foto: Tanjug

Linta u saopštenju navodi da većina hrvatskih političara i medija širi mržnju i netrpeljivost prema Srbima ili da ćute i javno ne osuđuju brutalne napade na Srbe.

On smatra da proustaške snage, stranke desnice, hrvatski veterani i Katolička crkva ne mogu da se pomire sa činjenicom što se srpskom narodu u Vukovaru, Istočnoj Slavoniji, Baranji i Zapadnom Sremu nije desila "Oluja" i zbog toga stvaraju atmosferu koja Srbima šalje poruku da se ili asimiluju ili isele.

Linta smatra da Srbija mora odgovoriti na to i poslati jasnu poruku da je zaista spremna da zaštiti prava srpskog naroda u Hrvatskoj i regionu.

Ministarsto spoljnih poslova Srbije mora od Hrvatske da zatraži da odmah prestanu fizički napadi na Srbe i da se u što kraćem roku pronađu naredbodavci i počinioci napada na Srbe u Vukovaru u poslednjih nekoliko godina, zaključuje Linta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)