SAHRANJENA PORODILJA IZ VRANJA: Tuguju za Brankicom, mole se za bebu. Za dečaka četvrtak PRESUDAN

J. Ć. - J. S.

30. 07. 2020. u 21:41

САХРАЊЕНА ПОРОДИЉА ИЗ ВРАЊА: Тугују за Бранкицом, моле се за бебу. За дечака четвртак ПРЕСУДАН

Foto: Arhiva "Novosti" i privatna arhiva

PORODILJA Brankica Ivanović (34), koja je u Nišu preminula, nakon što je u 27. nedelji trudnoće rodila dečaka, sahranjena je u rodnom Kumanovu.

Sahrani je prisustvovalo pet ljudi, uključujući i njenog supruga Branislava. NJegove sestre, majka i ostala rodbina ostali su u Vranju i svi samo žele da beba bude dobro kako bi Branislav uspeo da se izbori sa gubitkom supruge sa kojom se venčao u oktobru prošle godine.

Rođaci su ispričali za "Novosti" da im je rečeno da je četvrtak ključni dan za bebu, koja je pokazala da je veliki borac i zbog toga se svi nadaju da će mališan pobediti.

U KC Niš kažu da je beba dobro, a nalazi se na Intenzivnoj nezi Dečje interne klinike.

- NJeno stanje je stabilno, smanjuje se inspiratorni kiseonik, čuvamo je, hranimo je, svi daju sve od sebe da dete preživi i da bude dobro - rekao je za naš list direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković.

Foto: Arhiva "Novosti" i privatna arhiva

Podsetimo, beba je priključena na respirator odmah nakon što je došla na svet u ponedeljak, 27. jula, pošto su lekari u 27. mesecu trudnoće carskim rezom porodili njenu majku Brankicu, koja je dve nedelje bila na respiratoru sa sumnjom da je zaražena virusom korona. Nažalost, ona je preminula ubrzo nakon porođaja, a beba koja je rođena sa svega 960 grama bori se za život. Rezultati urađenog PCR testa pokazali su da je beba negativna na koronu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)