VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDELJAK, 6. DECEMBAR: Zima je stigla, očekujte sneg i u nižim predelima

Novosti online

06. 12. 2021. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za narednih sedam dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПОНЕДЕЉАК, 6. ДЕЦЕМБАР: Зима је стигла, очекујте снег и у нижим пределима

Foto: P. Milošević/M. Anđela/Profimedia/Ilustracija

Vreme u Srbiji

U Srbiji sutra oblačno i hladnije, mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm.

Uveče i tokom noći sneg se očekuje i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, na severu i zapadu Srbije severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni, koji će ujutro i pre podne biti u skretanju na severozapadni pravac.

Najniža temperatura od 1 na severozapadu i jugozapadu do 7 na jugoistoku, a najviša od 3 do 9 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vreme u Beogradu

U Beogradu oblačno i hladnije s kišom. Vetar slab do umeren, severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 2 do 4 stepena, a tokom noći kratkotrajna pojava snega.

Vreme narednih dana

U utorak oblačno i hladno, na krajnjem severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom, pa se u brdsko-planinskim predelima očekuje dalje povećanje, a u nižim predelima formiranje snežnog pokrivača.

U sredu malo i umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i u većem delu suvo, samo na istoku i jugu još ujutro i pre podne oblačno, mestimično sa slabim snegom.

U četvrtak novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti mestimično kišu, na planinama sneg.

U danima potom pretežno oblačno – u petak mestimično s kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a za vikend uz pad temperature sneg se očekuje i u nižim predelima. U ponedeljak suvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOCIJALNA PRAVDA: Izazovi i rešenja za prevazilaženje siromaštva i socijalne isključenosti