SRBIN PODIŽE PEHAR? Biće vrelo u Lionu

M.M.

25. 06. 2022. u 09:33

KOŠARKAŠI Asvela ugostiće Monako u petoj utakmici finala francuskog šampionata.

СРБИН ПОДИЖЕ ПЕХАР? Биће врело у Лиону

FOTO: ABA liga/Koper Primorska/Aleksander Golob

Stigli smo do samog kraja, cela sezona će stati u 40 minuta. Počelo je brejkom Monaka, izabranici Saše Obradovića su prikazali briljantnu igru u prvoj utakmici i otvorili seriju na najbolji mogući način.

Zatim smo gledali dve utakmice u kojima su domaći "držali konce"i odbranili svoju "tvrđavu". Tako smo stigli do prve meč lopte za "kneževe", ali kada je bilo najpotrebnije puleni Ti Džej Parkera su pokazali da su ih protivnički navijači prerano otpisali. U Gaston Medisin areni su trijumfovali rezultatom 68-85 i samim tim doveli sebe u situaciju da se sudbina francuskog šampionata odlučuje na njihovom parketu.

U poslednjem meču ni sjajna igra Majka Džejmsa nije spasila domaćina, Amerikanac je pružio izvanrednu partiju ubacivši 34 poena, ali izostala je prava podrška saigrača, jedini dvocifren uz njega bio je Dvejn Bejkon sa 10 pogodaka.

Kod "crnih" najviše su se istakli Kris Džons i Markos Najt sa po 19 koševa, a pratili su ih Hauard i Okobo sa po 13, odnosno 11.

Tim iz pregrađa Liona je sjajno šutirao za 3 poena, ekipno su bili na 50%.

Na ulicama Vilerbana se 20 puta pravila žurka povodom osvajanja domaćeg prvenstva, dok stanovnici Monaka još uvek nisu osetili čari takve proslave.

Mnogi se nadaju da je srpski stručnjak upravo taj koji će ispisati istoriju, Saša je napravio veliki uspeh samim tim što je uveo ekipu u nokaut fazu Evrolige, Džejms i ekipa su lako mogli i do fajnal-fora, ali možemo reći da je falilo sreće, i možda malo iskustva.

Toni Parker je već godinama na mestu predsednika kluba i ima veliki projekat, ne sumnjamo da ćemo njegov klub gledati još dosta godina u završnicama.

Sada se selimo u Astrobal dvoranu, navijači će davati podršku svojim ljubimcima, ali naša procena je da će Srbin sa svojom "vojskom" pokoriti Vilerban i popeti se na pobedničko postolje.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)