KRALJICI U ČAST! Spektakl u Rojal Askotu

V.D.

15. 06. 2022. u 10:12 >> 10:16

NA 30 milja od Londona održava se najpoznatiji konjički festival na svetu u gradiću Askotu.

КРАЉИЦИ У ЧАСТ! Спектакл у Ројал Аскоту

Foto: Profimedia

Praznik galopa i glamura u Engleskoj počeo je juče na hipodromu "Rojal Askot". Ova manifestacija je redovno pod pokroviteljstvom kraljevske porodice.

Redakcija "Tipa" je za svoje čitaoce spremila analizu glavne trke današnjeg programa koju po najboljim kvotama možete odigrati na BetOle.com

Foto: Profimedia

Startna lista i kvote:

Prince Of Wales's Stakes (Grup 1) 2000 metara

1. Bay Bridge (kvota 2) prvi favorit ovog nadmetanja. Četvorogodi ždrebac u treningu kod Ser Majkla Stauta počeo je svoju trkačku karijeru pre dve godine, kada je zabeležio treće i četvrto mesto, da bi nakon toga u sezonama 2021. i 2022. došao do pet pobeda u nizu, čime je zaradio odličnu ocenu od 121. Jahaće ga maestralni Rajan Mur sa kojim je u tandemu ovaj sjajni trkač ostvario već tri pobede.

2. Lord North (kvota 7,5) je fenomenalni kastrat star šest godina koji je u svojoj karijeri zaradio 3,8 miliona funti. Njegov trener je čuveni Džon Gozden, a jahaće ga jedan od najboljih džokeja svih vremena italijan Lanfranko Detori. Lord North je ispisao istoriju sa dve pobede u trci "Dubai Turf" na hipodromu Mejdan u Dubaiju. 

3. Shahryar (kvota 4,3) je ždrebac star četiri godine. Pobednik je japanskog Derbija i trke "Dubai Šima Klasik" i u karijeri je zaradio 5,3 miliona funti. Potomak je čuvenog japanskog šampiona Dip Impakta. Kao i u prethodnom startu u Dubaiju jahaće ga italijanski džokej Kristijan Demuro.

4. State Of Rest (kvota 7) je četvorogodi ždrebac koji je slobodno možemo reći svetski putnik. Kroz svoju karijeru trčao je na hipodromima u Australiji, Irskoj, Americi, Engleskoj i Francuskoj. Ovaj grup 1 pobednik na tri kontinenta imao je odličnu uvodnu trku za ovaj spektakl pre tri nedelje kada je u Irskoj stigao treći za svega pola konjske dužine (1,2m) iza pobednika na distanci dugoj 2100 metara.

5. Grand Glory (kvota 9,5) gošća iz Francuske u treningu kod italijanskog trenera Bijetolinija koji trenira i konje od dva srpska vlasnika. Jedina dama u trci je i moglo bi se reći autsajder u ovom nadmetanju, ali u ovakvim trkama nikada nema autsajdera i iznenađenja su uvek moguća, što je i čar ovog jako zanimljivog i lepog sporta. U borbi sa četiri ždrepca jahaće je francuski šampion Mikael Barzalona.

NAŠ TIP: Bay Bridge (kvota 2)

TIP ZA HRABRIJE: Lord North (kvota 7,5)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTALA JE JOŠ JEDNA KARTA ZA PLEJ-OF: Virtus ne dolazi u Vitoriju sa belom zastavom