DA LI ĆE PASTI "KRALJ"? Ludnica u Blaugrani

M.M.

15. 06. 2022. u 09:09 >> 11:11

KOŠARKAŠI Barselone ugostiće Real Madrid u drugoj utakmici finala ACB prvenstva.

ДА ЛИ ЋЕ ПАСТИ КРАЉ? Лудница у Блауграни

FOTO: Tanjug/Ap

Šta reći, imali smo možda i neočekivani start, Katalonci su u prvi meč ušli kao favoriti, međutim, nisu se proslavili, "kraljevi" su slavili u Blaugrani rezultatom 75-88.

Od samog starta je bilo jasno da će domaćin biti u problemu, već nakon prvih deset minuta na semaforu je stajalo 17-30, bila je to sjajna sekvenca Madriđana, pogađali su iz svih pozicija a u šutu za tri poena su u tom trenutku bili fantastični (4/5).

Čak i navijači Barselone su nakon prvog kvartala videli da utakmica ide u jednom pravcu, gostujući tim je u nastavku zaigrao još bolje i na petnaestominutnu pauzu otišao sa zalihom od 18 poena.

Foto: Profimedia

Kako je utakmica odmicala, tako je prednost rasla, na kraju treće deonice smo videli maksimalnih +23, u poslednjih deset minuta smo gledali nešto slabiji intenzitet.

Najzaslužniji za pobedu je bio trio Dek-Hanga-Kozer koji je kombinovano ubacio 49 poena, Geršon Jabusele je dodao 11.

U poraženom taboru najviše se istakao Nikolas Laprovitola sa 15 pogodaka, a pratili su ga Nikola Mirotić i Kajl Kjurik sa 13, odnosno 12.

Potencijalni problem bi mogla predstavljati povreda Entonija Rendolfa koji je sredinom druge četvrtine izašao sa parketa i više se nije vraćao.

Pablo Laso se još uvek nije u potpunosti oporavio i nije bio na klupi, međutim, njegov pomoćnik Ćus Mateo je sjajno odradio posao, a kako i ne bi kada "zanat" uči od najboljih, postoje glasine da će se prvi trener Madriđana možda i pojaviti na ovoj utakmici, i to bi svakako bio motiv više za ekipu.

FOTO: M. Vukadinović

Sa druge strane, Šarunas Jasikevičijus će morati nešto da promeni, ove sezone je vezao pet pobeda protiv večitog rivala, a zatim su došla dva poraza, i to u najnezgodnijem trenutku, na Fajnal-foru Evrolige, i sada u finalu.

Eventualni kiks bi Katalonce verovatno koštao i trofeja, klub je imao velika ulaganja prethodnih godina i neuspeh bi možda i "poljuljao" Litvančevu klupu.

U "Blaugrani" je vrela atmosfera, i navijači će davati vetar u leđa svojim ljubimcima, verujemo da će igrači biti maksimalno motivisani da ne odu u Madrid sa deficitom.

Naša procena je da će domaćin ovo rešiti u svoju korist.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,44)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić