BAJERU JEDNOM MORA DA KRENE: "Farmaceuti" gostuju u zemlji piva i čokolade

M.T.

07. 09. 2022. u 11:10

BELGIJSKI predstavnik odlično igra u domaćem šampionatu.

БАЈЕРУ ЈЕДНОМ МОРА ДА КРЕНЕ: Фармацеути гостују у земљи пива и чоколаде

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

U Belgiji će Briž dočekati večeras od 21 čas ekipu Bajera iz Leverkuzena u meču prvog kola "B" grupe Lige šampiona na stadionu ''Jan Brejdel''. Ova dva tima nalaze se u grupi zajedno sa Portom i Atletikom Madridom i verovatno će se boriti za treće mesto koje donosi nastavak takmičenje u Ligi Evrope.

Briž je u veoma dobroj situaciji u belgijskom šampionatu pošto je trenutno treći sa 16 osvojenih bodova, koliko ima i drugoplasirani Genk koji ima i bolju gol-razliku, dok je Antverpen prvi sa 21 bodom. Briž je 16 bodova uspeo da sakupi iz sedam odigranih kola tokom kojih je pretrpeo samo jedan poraz i jedan remi, dok je pet puta uspeo da trijumfuje.

Briž je u kolu pred start Lige šampiona savladao Serkl Briž sa ubedljivih 4:0 i bio je to njegov četvrti uzastopni trijumf što znači da "farmeri" u dobroj formi dočekuju Bajer.

"Farmaceuti" su u potpuno drugačijoj situaciji u odnosu na večerašnjeg rivala. U prvih pet kola Bundeslige Farmaceuti su ostvarili samo jednu pobedu i četiri poraza i trenutno su tek na 14. mestu u šampionatu. Bajer je uspeo samo da savlada Majnc i delovalo je da polako izlazi iz krize, međutim, prethodnog vikenda poraženi su od Frajburga pred svojim navijačima sa 3:2. U svakom slučaju forma "farmaceuta" daleko je od dobre baš u trenutku kada kreće elitno takmičenje.

Zdravstvena situacija u Brižu je sasvim dobra. Trener Karl Hefkens neće moći da računa na Klintona Matu koji se povredio u gradskom derbiju protiv Serkl Briža, kao ni na Nou Langa koji se još nije oporavio od povrede, dok su duže vreme već odsutni Tažon Buhanan i Mats Rits. Trener Bajera Žerardo Soane ima slične probleme oko sastava kao i njegov kolega iz Belgije pošto već duže vreme ne može da računa na Florijana Virca i Amine Adlija, a u timu neće biti ni Andreja Luneva i Karima Belarabija.

Ovo će biti tek drugi međusobni duel Briža i Bajera iz Leverkuzena. U jedinom zvaničnom meču do sada, odigranom još 2006. u okviru UEFA Lige Evrope, Briž i Bajer igrali su nerešeno 1:1. Sastali su se još samo jednom, ali u prijateljskoj utakmici kada je Briž uspeo da slavi sa 2:1.

Iako bi se po formi reklo da je Briž favorit u ovom meču, Bajeru jednostavno u nekom trenutku mora da krene, a prvo kolo Lige šampiona je sasvim dobar trenutak za tako nešto.

NAŠ TIP: I0-2&II0-2 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!