PROŠLOSEZONSKI FINALISTA DOLAZI U "PAKAO": Liverpul nikad Napoliju nije dao gol u Italiji

V.D.

07. 09. 2022. u 09:20

Napolitanci su u boljoj formi na početku sezone.

ПРОШЛОСЕЗОНСКИ ФИНАЛИСТА ДОЛАЗИ У ПАКАО: Ливерпул никад Наполију није дао гол у Италији

FOTO: AP/Tanjug

Jedan od verovatno najzanimljivijih mečeva prvog kola nove sezone Lige šampiona odigraće se u Napulju gde će Napoli dočekati Liverpul na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' od 21 sat u okviru grupe A.

Napolitancima su u grupi, osim Liverpula, rivali još Ajaks i Glazgov Rendžers. Ekipa Lućana Spaletija krenula je veoma dobro u novu sezonu, ali je još uvek rano za priče o toliko željenom Skudetu. Napoli je bez poraza u prvih pet kola sa ostvarene tri pobede i dva remija, a u prethodnom kolu je savladao Lacio sa 2:1 kao uvertiru za meč protiv Liverpula.

Napolitanci su trenutno na drugom mestu Serije A sa 11 bodova, dva manje od vodeće Atalante, a isto koliko i trećeplasirani Milan koji ima nešto slabiju gol-razliku.

U prethodne dve sezone Napolitanci su igrali Ligu Evrope, ali su oba puta ispadali u šesnaestini finala. Ipak, imaju na svojoj strani statistiku pošto su neporaženi na domaćem terenu u Ligi šampiona na poslednjih osam mečeva, tačnije od 2017.

Za razliku od Napolija, Liverpul nije baš sjajno počeo sezonu. "Redsi" u Premijer ligi posle šest odigranih kola zauzimaju tek sedmo mesto sa devet osvojenih bodova. Šestostruki osvajač Lige šampiona nije uspeo da pobedi ni na jednom od tri gostovanja u Premijer ligi, a ukupno ima dve pobede, tri remija i jedan poraz.

Mada je prošle sezone u finalu poražen od Real Madrida sa 1:0, Liverpul je prethodno pobedio na svih šest gostovanja, što može biti ohrabrujuće za menadžera Liverpula Jirgena Klopa.

Lućano Spaleti nema mnogo problema pred gostovanje Liverpula. Napoli neće imati na raspolaganju Irvinga Lozana koji se povredio u meču protiv Lacija. Mada povreda Meksikanca nije ozbiljnije prirode, on neće igrati protiv Liverpula, kao ni Dijego Deme koji se još uvek oporavlja od polomljenog stopala.

Potpuno je drugačija situacija u Liverpulu. Jirgen Klop kao da radi u bolnici pošto je veliki broj igrača povređen, a njima se pridružio i Fabio Karvaljo. Odranije Klop ne može da računa na Nabi Keitu, Aleksa Okslejd-Čemberlejna, Džordana Hendersona, Kalvina Remzija, Sijaomina Kelera i Ibrahima Konatea. Jedina dobra vest je što se može očekivati povratak Tijaga Alkantare.

Napoli i Liverpul odigrali su šest takmičarskih mečeva do sada, a oba tima ostvarila su po dve pobede dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Interesantno je da Liverpul nikad nije postigao gol u Napulju.

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: NG (kvota 2,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!