REPRIZA PROŠLE SEZONE: Atletiko i Porto ponovo ukrštaju koplja

M.T.

07. 09. 2022. u 11:27

"JORGANDžIJE" sporije krenule u sezonu u odnosu na Portugalce.

РЕПРИЗА ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ: Атлетико и Порто поново укрштају копља

FOTO: Tanjug/AP

Atletiko će u Madridu na stadionu ''Vanda Metropolitano'' početi novu sezonu Lige šampiona kada večeras od 21 sat bude gostovao šampion Portugala Porto u meču prvog kola grupe B. Ovo je i derbi grupe B, dva tima za koja se sa pravom veruje da su i najkvalitetnija u ovoj grupi u kojoj su još Briž i Bajer Leverkuzen. Ovo je praktično repriza prošle sezone kada su ova dva tima takođe bili u istoj grupi. U Madridu je tada bilo 0:0, dok je Atletiko u Portugalu slavio sa 3:1.

"Jorgandžije" su u prethodom kolu La Lige odigrali 1:1 sa Real Sosijedadom, ali nisu imali početak sezone kojem su se nadali. Posle četiri kola španskog šampionata, Atletiko ima sedam bodova i nalazi se na sedmom mestu tabele pošto je ostvario dve pobede i po jedan remi i poraz.

Atletiko Madrid je u sezoni 2015/2016. igrao finale Lige šampiona, da bi godinu dana kasnije stigao do polufinala, ali od tada nije ostvario zapažen rezultat u elitnom takmičenju. Dva puta su stigli do četvrtfinala, dok su prošle sezone eliminisani u osmini finala od Mančester Sitija.

Porto je dvostruki šampion Evrope, a drugu titulu osvojili su u sezoni 2003/2004. pod vođstvom Žozea Morinja. "Zmajevi" su novu sezonu u portugalskom šampionatu dobro počeli, mada su u pet odigranih kola pretrpeli jedan poraz. Ipak, imaju četiri pobede i trenutno su na trećoj poziciji na tabeli sa 12 bodova, tri manje od prvoplasirane Brage. Prethodnog vikenda savladali su Žil Visente što im je bila druga uzastopna pobeda u prvenstvu.

Trener Atletika Dijego Simeone ima dosta problema zbog povređeneih igrača. Simeone sigurno ne može da računa za meč protiv Porta na Stefana Savića i Serhija Regilona zbog povreda, dok Felipe neće igrati zbog crvenog kartona. Mateus Kunja i Tomas Lemar bi mogli da budu u timu, ali je njihovo učešće još uvek pod znakom pitanja, kao i Jana Oblaka. Porto gotovo i da nema nikakvih kadrovskih problema, a jedina dilema za trenera Serža Konseisaa je da li će u timu biti Vilson Manafa koji je duže vreme bio povređen.

Osim prošlogodišnjeg dvomeča, Atletiko Madrid i Porto odigrali su još šest mečeva, svih šest u Ligi šampiona. U ukupnom skoru, "jorgandžije" imaju tri pobede, Porto je slavio dva puta, dok su tri meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!