TADIĆ SLAVI JUBILEJ! Mogu li "policajci" pokvariti zabavu?

V.D.

07. 09. 2022. u 08:56 >> 13:34

VEČERAS od 18.45 očekuje nas meč između Ajaksa i Rendžersa

ТАДИЋ СЛАВИ ЈУБИЛЕЈ! Могу ли полицајци покварити забаву?

FOTO: EPA

"Johan Krojf arena" biće domaćin meča prvog kola grupe "A" između holandskog šampiona i vicešampiona Škotske.

Tim iz Amsterdama je ovog leta najviše zaradio od prodaje igrača u celom svetu. U kasu holandskog giganta pristiglo je čak 216,22 miliona od prodaje igrača. 

Antoni i Lisandro Martinez su prodati u Mančester junajted, klub koji trenira bivši trener Ajaksa Erik ten Hag za 95, odnosno 57,37 miliona evra.

Velike svote su se zaradile i od prodaje Sebastiana Alea u Dortmund za 31 milion i Rajana Gravenberha koji je pojačao Bajern Minhen u transferu vrednom 18,5 miliona evra.

Ajaks je fenomenalno krenuo sezonu u kojoj brani titulu osvojenu prošle godine. Na pet mečeva upisali su isto toliko pobeda i zauzimaju prvu poziciju u domaćem šampionatu sa 15 bodova i gol-razlikom 16:3.

"Kopljanici" su minulog vikenda preslišali Kambur na svom terenu. Rezultat je bio 4:0. Na tom meču kapiten ekipe a ujedno i kapiten naše reprezentacije je odigrao svoj 200. meč za slavni klub i krunisao ga asistencijom Kenetu Tejloru za 3:0, a već danas će slaviti još jedan jubilej kada će odigrati svoj 50. evropski meč u dresu svog tima.

Zanimljivo je da od dolaska u Amsterdam Tadić nije propustio niti jedan takmičarski meč.

Ajaks je sjajan posao odradio dovođenjem Stivena Bergvajna iz Totenhema. On je već postigao šest golova u Erediviziji i tako istakao kandidaturu za prvog strelca lige na kraju sezone.

Sa druge strane, njihov večerašnji rival Rendžers je do grupe "A" u kojoj se još takmiče Liverpul i Napoli stigao preko kvalifikacija. Prvo su izbacili Union SG iz Belgije da bi u plej-ofu savladali najvećeg Ajaksovog rivala PSV iz Ajndhovena.

"Policajci" su za vikend doživeli debakl u "Old firmu". Najveći rival Seltik ih je sa svog stadiona ispratio sa četiri gola u mreži iako je već u petom minutu zbog povrede igru morao da napusti jedan od najboljih igrača "kelta" Japanac Furuhaši.

Rendžers se nalazi na drugoj poziciji škotskog prvenstva nakon šest odigranih kola sa 13 bodova. Uz četiri pobede i poraz od Seltika imaju i remi protiv Hibernijana.

Domaćin će nastupiti u punom sastavu, dok će holandski stručnjak Đovani van Bronkhorst imati dosta problema sa sastavljenjem tima s obzirom na to da su van stroja Dejvis, Helander, Hadži, a neizvestan je i nastup Toma Lourensa, strelca na prvom meču protiv PSV-a.

Ajaks je izraziti favorit na meču protiv prošlogodišnjeg finaliste Lige Evrope i verujemo da će trijumfom upotpuniti jubilarni 50. meč u Evropi našem Dušanu Tadiću.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

PATRIOTSKI TIP: Strelac na meču Dušan Tadić (kvota 2,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!