FEHERVAR BI DA KOMPLETIRA SENZACIJU: "Jarčevi" stižu u Mađarsku

Novosti online

25. 08. 2022. u 08:58

"VIDI" u sjajnoj poziciji, ali Keln se neće predati.

ФЕХЕРВАР БИ ДА КОМПЛЕТИРА СЕНЗАЦИЈУ: Јарчеви стижу у Мађарску

Foto: Profimedia

Nakon podviga u Nemačkoj i trijumfa nad Kelnom od 2:1 u prvom meču plej-ofa Lige konferencije, fudbaleri Fehervara pokušaće da ostanu neporaženi na svom terenu i tako se plasiraju u grupnu fazu takmičenja.

Sve ono najzanimljivije na "Rajn enerdži stadionu" desilo se u prvom poluvremenu. Domaćin je posle četvrt časa igre poveo preko Florijana Dica, ali je sredinom poluvremena Žulijan Šabo kao poslednji igrač nepropisno zaustavio rivala i zaradio crveni karton. Fehervar je brojčanu prednost iskoristio, u potpunosti preuzeo inicijativu i do odlaska na odmor okrenuo rezultat. Bubu Zivzivadže je pogodio za 1:1 u 32. minutu, dok je preokret režirao Palko Dardai osam minuta kasnije.

U drugom delu usledio je ogroman pritisak domaćeg tima, Fehervar jedva da je dolazio do protivničkog šesnaesterca, ali je ipak uspeo u primarnoj nameri – da odbrani svoj gol i kući se vrati sa minimalnom prednošću.

Mađarski sastav je zbog važnosti susreta odložio derbi utakmicu sa Ujpeštom. Spremao se bez takmičarskog pritiska i sva je prilika da će na teren "MOL arene" izaći u najjačem sastavu.

Keln sa druge strane igra iznenađuujuće dobro na startu Bundeslige. "Jarčevi" su nakon tri kola bez poraza, minulog vikenda izborili su remi na teškom gostovanju Ajntrahtu - 1:1.

U 71. minutu Daići Kamada doneo je prednost domaćinu, bio je to signal za juriš Kelna, sve se okrenulo naopačke na terenu. Ajntraht je predao posed rivalu, prepustio mu da kombinuje sa loptom u nogama, seli su defanzivci u krilo Kevina Trapa, a goste je počastio Ansgar Kauf. Nije očistio ispred gola, jedva da je loptu izbacio iz kaznenog prostora. Taman do Jana Tilmana.

Sela je na desnicu Kelnovom vezisti, markiran je bio Kevin Trap. Ništa nije mogao da učini. Dugo je glavni arbitar vagao da li da prizna gol, jer je Florijan Dic zaklanjao, ali je posle gledanja snimka i korišćenja video-tehnologije razočarao Ajntraht. 

Nemački sastav je uprkos porazu favorit u Mađarskoj, ipak, prvi susret poziva na oprez. Upravo zbog toga odlučili smo se za duplu šansu uz dva i maksimum četiri gola na meču.

NAŠ TIP: X2&2-4 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)