MOŽE LI LEGENDA PARTIZANA DO IZNENAĐENJA? CSKA sa prednošću otišao na noge Bazelu

M.T.

25. 08. 2022. u 08:06

BUGARSKI klub ima minimalnu prednost iz prvog meča od pre sedam dana.

МОЖЕ ЛИ ЛЕГЕНДА ПАРТИЗАНА ДО ИЗНЕНАЂЕЊА? ЦСКА са предношћу отишао на ноге Базелу

Foto: Profimedia

Status velikog favorita imao je Bazel pred dvomeč protiv bugarskog CSKA, ima ga švajcarski predstavnik i dalje, ali će u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije danas od 19 časova morati protiv tima iz Sofije da juri zaostatak od jednog gola posle poraza od 1:0 u prvoj utakmici ukoliko želi da obezbedi evropsku jesen.

Ne može se reći da je Bazel bio dominantan u Sofiji, ali je švajcarski klub svakako propustio dobre prilike da u Sofiji stigne i do pobede. Posebno je tim trenera Aleksandera Freja propustio dve dobre prilike u završnici prvog poluvremena, ali je golman CSKA uspeo da sačuva svoj tim uz dozu sreće. Bugarski tim je prvu pravu priliku imao u 70. minutu i uspeo da je iskoristi pošto je centaršut Maurisija defanzivac Lopez skrenuo u sopstvenu mrežu. Mogao je CSKA i do ubedljivijeg trijumfa u završnici, ali je i on propustio svoje šanse.

Međutim, ekipa koju sa klupe predvodi legenda Partizana Saša Ilić u revanšu će morati da se izbori kako sa rivalom, tako i sa njegovim navijačima na stadionu "Sent Jakob Park" i pitanje je kako će se izboriti sa tim pritiskom.

Nekadašnji dvostruki polufinalista Kupa šampiona i polufinalista Kupa pobednika kupova ipak je daleko od stare slave, ali svakako nije i bez šansi u Švajcarskoj. Posebno što je tokom evropskih kvalifikacija CSKA igrao sasvim dobro u dvomečima protiv Makedonije GP i Sent Patrika, iako su Irci uspeli i da pobede u prvom meču, ali je bugarski tim slavio u revanšu. Upravo taj poraz im je i jedini u dosadašnjem delu sezone i čini se da je Saša Ilić posložio ekipu po svojim zamislima.

Bazel će sa druge strane morati da bolje koristi svoje šanse ukoliko misli da igra Ligu konferencija jer se pokazalo u prvom meču da CSKA ume da kazni promašaje. Švajcarskom timu je poraz u Sofiji bio drugi uzastopni pošto je prethodno poražen u domaćem šampionatu od Lugana, pa se može reći da je upao i u malu krizu, a to će morati da reši kako zna i ume upravo protiv kluba iz Sofije.

Iako je prinuđen da juri rezultatski zaostatak i pobedu od bar dva gola razlike, šanse su i dalje ipak više na strani Bazela. Nema sumnje da će Saša Ilić dati sve od sebe da uvede CSKA u Ligu konferencija, ali je švajcarski predstavnik i dalje favorit.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili