VELIKA BITKA ZA LIGU EVROPE: Baskijci gostuju Viljarealu

V.D.

15. 05. 2022. u 10:33

U okviru 37. kola španske La Lige ekipa iz San Sebastijana gostuje "žutoj podmornici" na čuvenom "Madrigalu"

ВЕЛИКА БИТКА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Баскијци гостују Виљареалу

Foto: Profimedia

Fudbaleri Viljareala oduševili su sve ljubitelje fudbala širom planete. Popularna žuta podmornica u Ligi šampiona ostvarila je rezultat vredan poštovanja. Viljareal je na putu do polufinala izbacio velikane evropskog fudbala kao što su Juventus i Bajern Minhen.

Igra na dva fronta u završnici sezone koštala je izabranike Unaja Emerija boljeg plasmana u domaćoj La Ligi. Plasman u grupnu fazu Lige Šampiona nije ostvaren, ali Viljareal ima priliku da se nakon godinu dana pauze vrati u Ligu Evrope, takmičenje koje su prošle godine osvojili po prvi put u svojoj istoriji.

Da bi se to ostvarilo, potrebno je na Madrigalu pobediti nezgodni Real Sosijedad. Tim iz San Sebastijana je na šestom mestu na tabeli i ima tri boda prednosti u odnosu na Viljareal. Uspeo je trener Imanol Alguasil da trgne dvoje pulene, nakon male krize rezultata. 

FOTO: AP

Posle četiri utakmice bez pobede, Baskijci su upisali tri boda u prošlom kolu i učvrstili se na mestu koje vodi u grupnu fazu drugog po rangu takmičenja u Evropi.

Na poslednja dva gostovanja na Madrigalu klub iz Baskije je osvojio samo bod. Glavni problem Real Sosijedada ove sezone je loša efikasnost. Oni postižu gol po utakmici i to ih svrstava među ekipe koje su najmanje efikasne u La ligi.

U prvom delu sezone na "Anoeti" pobedio je Viljareal. Taj meč je obeležio crveni karton Mikaela Ojarzabala, najboljeg fudbalera baskijskog tima. 

Nažalost obe ekipe će danas biti znatno oslabljene. U timu neće biti najboljih igrača i sa jedne i druge strane.

Viljareal neće moći da računa na svoja dva najbolja strelca Morena i Danjumu. Ista situacija je i kod gostiju gde u protokolu neće biti najefikasniji igrač ekipe Ojarzabal.

Ulog na ovom meču je veliki, traži se putnik za Ligu Evrope i smatramo da nas čeka otvoren meč u španskom gradiću u kome je padala i evropska fudbalska elita.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024