CRNO-BELI san se ispunjava!

M.M.

15. 05. 2022. u 09:07

KOŠARKAŠI Partizana gostovaće ekipi Budućnosti u drugoj utakmici plej-ofa regionalne ABA lige.

ЦРНО-БЕЛИ сан се испуњава!

Foto: M. Vukadinović

Bogdan Bogdanović, Davis Bertans, Leo Vesterman, Žofri Lovernj, svi ti momci su tada još uvek bili "klinci sa vizijom", i za veći deo ljubitelja košarke još uvek "anonimusi".

Te sezone 2012/2013 je, kako su ih zvali, "crno beli vrtić", uzeo je trofej u regionalnom takmičenju, po šesti, ispostaviće se, i poslednji put u istoriji kluba.

Devet godina je prošlo, verovali ili ne, crno-beli još uvek nisu "videli" čak ni finale ABA lige, dok su tri puta zaustavljeni u polufinalima.

Pretprošle sezone se činilo da sve ide po planu, pod vođstvom Andree Trinkijerija su se složile sve kockice, Partizan je igrao sjajnu košarku, bio prvoplasiran i obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe, međutim, zaustavljen je i četvrti put, ovoga puta "protivnik" se zvao "Kovid 19", da, virus je srušio sve "crno bele snove" i prvenstvo je prekinuto zbog pandemije.

Danas, neko novo sunce sija "parnom valjku". Napravljena je rekonstrukcija čitavog tima, u crno-beli dom se vratio najtrofejniji evropski trener svih vremena, Željko Obradović, čovek koji je sa ovim klubom sezone 1991/1992 osvojio sve što se osvojiti može, prvenstvo i kup Jugoslavije, i ono što će imati neizbrisiv trag, trofej namenjen prvaku starog kontinenta.

FOTO: KK partizan/ABA liga/Dragana Stjepanović

Navijači se nadaju, svesni su da je najveći adut crno-belih upravo popularni "Žoc", i bez obzira na kiks u Evrokupu, znaju da imaju "dragulj" koji ne smeju izgubiti, ako ih iko može vratiti na "stare staze", onda je to svakako legendarni Čačanin.

Večeras tim iz srpske prestonice gostuje šampionu iz sezone 2017/2018, podgoričkoj Budućnosti.

U prvom meču crno-beli su izdominirali, kontrolisali su situaciju na terenu od samog starta i već sredinom druge deonice otišli na +17. Tu je bilo jasno da utakmica ide u jednom smeru, Zek Ledej i Kevin Panter su preuzeli odgovornost i odrađivali najveći deo posla, američki tandem je bio najefikasniji u pobedničkom taboru, kombinovano su ubacili 32 poena.

Foto: M. Vukadinović

U nedelju će uslovi biti dosta drugačiji, igrači često ne čuju sudijski zvižduk, tajm auti postaju "ulično nadvikivanje"  a atmosfera u hali takva kao da će svakog momenta sve eksplodirati, taj "problem" se zove "Morača", mesto gde će 6000 navijača davati vetar u leđa svojim ljubimcima čitavih 40 minuta.

Partizan definitivno ima kvalitetniji sastav, prostora za kiks više nema, na parketu će biti dosta tenzije, očekujemo igru na mali broj poena i izuzetno čvrste odbrane. Verujemo da se serija neće vraćati u Beograd, barem ne ove sezone i da će crno-beli slaviti.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,8)

Kevin Panter +15,5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)