PLEJ-OF GROZNICA SE NASTAVLJA: "Oštrice" iz Šefilda seku notingemske "šumare"

Novosti online

14. 05. 2022. u 11:04

BEZ potcenjivanja drugog polufinalnog para, ali po kvalitetu kadra, deluje da je ovo finale pre finala i da u Premijer ligu ulazi pobednik ovog duela.

ПЛЕЈ-ОФ ГРОЗНИЦА СЕ НАСТАВЉА: Оштрице из Шефилда секу нотингемске шумаре

Foto: Profimedia

Minule subote je odigrano 12 utakmica poslednjeg 46. kola Čempionšipa, u kojem je odlučeno koje ekipe će se kroz plej-of boriti za ulazak u Premijer ligu, kao i koji klubovi se sele u niži rang. Ranije su direktan plasman obezbedili Fulam i Bornmut, kao dve provoplasirane ekipe. U plej-ofu će igrati Hadersfild, Notingem, Šefild i Luton, dok se u niži rang sele Piterboro, Derbi i Barnsli. Juče se odigralo prvo polufinale, Luton je na svom terenu remizirao sa Hadersfildom (1:1).

Danas od 16.00 Šefild junajted će ugostiti Notingem forest.

Slaviša Jokanović počeo je sezonu na klupi "oštrica". Iako su igrali sjajan fudbal, mučili su se sa realizacijom te su radi toga imali loše rezultate. Srbina je zamenio Pol Hekingboton koji je i uveo ekipu u plej-of. Najviše pažnje na sebe privukao je Morgan Gibs-Vajt koji na "Bramal lejmu" nastupa kao pozajmljen igrač Vulverhemptona. Svakako, moramo spomenuti i legendarnog Bilija Šarpa, dok klubu glavobolje zadavaju povrede Rajana Brustera i Davida Mekgodrika u ofanzivi. Kris Bašam, Džon Igan i Enda Stivens i dalje predvode defanzivu, generalno je ekipa dugo na okupu i dobro se znaju.

Profimedia

Forest je bio pretposlednji kad ih je u septembru preuzeo Stiven Kuper. Digao ih je iz pepela i imali su šansu da direktno uđu u Premijer ligu samo da su dobili Bormut, a potom i meč poslednjeg kola. Igrali su i četvrtfinale FA kupa tako da je sezona za njih već sad fenomenalna. Brenan Džonson je možda i motor ekipe jer ima dvocifren broj golova i asistencija, sjajni su i bitni momci poput Luisa Grebena i Sema Saridža koji je stigao tokom sezone. Dobra stvar za "šumare" je i ta što se veznjaci dobro ubacuju u završnicu pa su efikasni i momci poput Filipa Zinkernagela ili  Rajana Jejtsa.

Oba meča ovih timova tokom sezone završena su rezultatom 1:1. Međutim, utisak je da Šefild u boljoj formi dočekuje ove mečeve plej-ofa i da je Forest u blagom padu u završnici sezone, sigurno će ovde biti mnogo drame. Bez potcenjivanja drugog polufinalnog para, ali po kvalitetu kadra, deluje da je ovo finale pre finala i da u Premijer ligu ulazi pobednik ovog duela.

 NAŠ TIP: 1 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)