U „CRVENOJ“ ZONI 33 PACIJENTA: Epidemija ne jenjava u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

25. 04. 2021. u 15:12

U TRI odeljenja „crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, prema preseku od jutros u osam sati, leče se 33 pacijenta, dva manje nego juče.

У „ЦРВЕНОЈ“ ЗОНИ 33 ПАЦИЈЕНТА: Епидемија не јењава у Рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

-  Na Grudnom odeljenju smešteno je 15, na Neurologiji deset i osam na Internom. Pozitivan test na korona virus ima njih 29, četvoro čeka rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, primili smo na lečenje četvoro, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom, šest pacijenata otpustili smo na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Po evidenciji milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom piku epidemije trenutno je 3.116, od kojih je 1.402 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je ukupno 3.116 lica, uz nažalost stotinu i deset smrtnih žrtava.                                                                                

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri