DEPONIJA I U RUMI I U ŠIDU: Susret čelnika sa dve obale Save

V.Mitrić

15. 04. 2021. u 09:14

GRADONAČELNIK Šapca Aleksandar Pajić, održao je sastanak sa potpredsednikom Vlade i ministrom poljoprivrede šumarstva, i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem, gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović i predsednikom opštine Ruma Slađanom Mančićem.

ДЕПОНИЈА И У РУМИ И У ШИДУ: Сусрет челника са две обале Саве

Foto: GU Šabac

Na sastanku se između ostalog govorilo i o tome da JKP "Komunalac" iz Rume odlaže komunalni otpad na regionalnoj deponiji, "Srem – Mačva".

Gradonačelnik Pajić istakao je da je imao priliku da u ime grada razgovara sa ministrom Nedimovićem o bitnim temama za grad Šabac.

 - Tu pre svega mislim na završnu fazu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Da li u narednom periodu možemo da očekujemo finansiranje iz evropskih fondova, kako bi ovaj projekat bio realizovan. To su opterećenja koja Šabac ima iz prethodnog perioda i koja treba da budu rešena. Sa ministrom Nedimovićem razgovarao sam i o temama iz oblasti poljoprivrede - istakao je gradonačelnik Pajić i dodao da je regionalno rešavanje problema odlaganja otpada i zaštite životne sredine prioritet grada Šapca i gradova i opština u okruženju.

 - Zajedno sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice, Svetlanom Milovanović i predsednikom opštine Ruma Slađanom Mančićem dogovorili smo saradnju u ovoj oblasti. Ovo je dobar primer uticaja dva grada, Šapca i Sremske Mitrovice, kao i opštine Ruma na najvažnija pitanja zaštite životne sredine - dodao je Pajić.

Predsednik opštine Ruma, Slađan Mančić kazao je da priključenje Regionalnoj deponiji "Srem – Mačva" od izuzetne važnosti za Rumu.

 - Ovo za Rumu ima veliki značaj jer ćemo posle više decenija doći u situaciju da sa jedne strane uđemo u projekat zatvaranja naše, postojeće deponije koja zaista izmiče kontroli, a sa druge strane imaćemo uređeno odlaganje i odnošenje smeća na adekvatno mesto koje je i namenjeno za to - istakao je Mančić.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović rekla je da se nada da će se Regionalnoj deponiji ,"Srem – Mačva" uskoro priključiti i opština Šid, koja je trenutno u proceduri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK