USPEŠNO ZAVRŠEN KURS ENGLESKOG JEZIKA: Deci migrantima uručeni sertifikati

J. S.

11. 02. 2021. u 16:45

U PRIHVATNIM centrima u Vranju i Šidu danas su dodeljeni sertifikati o uspešno završenom kursu engleskog jezika deci migrantima, uzrasta od 6 do 18 godina, koji borave u ovim centrima.

УСПЕШНО ЗАВРШЕН КУРС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА: Деци мигрантима уручени сертификати

Foto: KIRS

Sutra će sertifikati biti podeljeni i deci migrantima smeštenim u Centru za azil u Krnjači u Beogradu.

Kursevi su održani u periodu septembar 2020 – januar 2021. u okviru projekta „Akelius- digitalna inicijativa za učenje stranih jezika- podrška kontinuiranom obrazovanju dece izbeglica i migranata u Srbiji“.

Kroz projekat „Akelius“, koji sprovode Komesarijat za izbeglice i migracije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF Srbija, u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu i NVO Indigo, 51 dete  učilo je osnove engleskog jezika.

Komesarijat za izbeglice i migracije u saradnji sa nadležnim Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i uz podršku UNICEF-a, od početka izbegličke i migrantske krize aktivno rade na obezbeđivanju pristupa obrazovanju deci migrantima, kako neformalnog tako i formalnog.

Projekat „Akelius“ prepoznat je kao inicijativa čiji je osnovni cilj da podrži uključivanje dece i omladine iz izbegličke i migrantske populacije u formalni sistem obrazovanja Republike Srbije i obezbeđivanje podrške u učenju kako redovne nastave tako i kroz kurseve engleskog jezika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna