ZA LEPU STAROST: U Budisavi otvoren kompletno rekonstruisan objekat Doma penzionera

Z. GRUMIĆ

05. 11. 2020. u 09:56

MEŠTANI Budisave, u prvom redu oni stariji, dobili su juče na korišćenje obnovljeni i savremeno opremljen Dom penzionera u kojem će svoje slobodno vreme moći da provode u kvalitetno uređenom prostoru, uz različite sadržaje primerene trećem dobu.

ЗА ЛЕПУ СТАРОСТ: У Будисави отворен комплетно реконструисан објекат Дома пензионера

Foto Pres služba grada

Na prigodnoj svečanosti, uz primenu odgovarajućih mera zaštite od virusa korona, objekat u centru naselja svečano su, presecanjem vrpce, otvorili zamenik gradonačelnika Milan Đurić, predsednik gradskog Udruženja penzionera Momo Čolaković i Milutin Ignjatić, predsednik mesne organizacije penzionera.

- Drago mi je što Dom penzionera u Budisavi ponovo radi. U rekonstrukciju i opremanje objekta uloženo je deset miliona dinara, kako bi stariji stanovnici ovog prigradskog mesta imali prostor u kojem mogu kvalitetno da provode svoje slobodno vreme - istakao je Đurić, poručivši da je ta investicija još jedna potvrda brige Grada o svojim najstarijim sugrađanima.

ĆIRILICA

PENZIONER Boško Brzić imao je primedbu da je naziv, na ulaznim vratima doma, trebalo da bude ispisan ćiriličkim pismom umesto latinicom.

- Može ispod da se isti sadržaj ispiše i na mađarskom jeziku - dodao je Brzić. Zvaničnici su obećali da će korekcija biti urađena.

U poslednjih osam godina, podsetio je Đurić, uloženo je više od 400 miliona dinara u adaptacije, rekonstrukcije ili izgradnju sedam domova penzionera na gradskom području. Predsednik Udruženja penzionera zahvalio je Gradu na brizi i stvaranju boljih uslova za život oko 800 korisnika penzije u Budisavi.

Foto Z. Grumić

- Veoma je važno da stariji ljudi znaju da nisu zaboravljeni i da mogu da provode svoje slobodno vreme u pristojnim uslovima. Uskoro će biti otvoren i Dom penzionera u Kisaču, sledeće godine u Kaću, a narednih godina očekujemo otvaranje objekata u Ledincima, Kamenici i nadamo se, izgradnja Doma penzionera na Popovici - naveo je Čolaković i posebno zahvalio gradonačelniku Vučeviću na podršci.

Objekat površine oko 120 kvadratnih metara ima grejanje na gas i opremljen je novim nameštajem i elektronskim uređajima. Kompletano su zamenjeni krov, drvene stolarije i izolacija objekta. Urađeni su novi podovi, keramika i pregradni zidovi i zamenjeni oluci sanitarije...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri