KRASI IH PLEMENITOST I POŠTENJE: Prijem u opštini Bačka Pljalanka za volontere Crvenog krsta u tom gradu

Lj.P.

14. 05. 2024. u 14:09

POVODOM nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, primio je dobrovoljne davaoce i volontere Crvenog krsta iz ovog grada.

КРАСИ ИХ ПЛЕМЕНИТОСТ И ПОШТЕЊЕ: Пријем у општини Бачка Пљаланка  за волонтере Црвеног крста  у том граду

FOTO:opština Bačka Palanka

Sastanku je prisustvovalo 15 članova, predvođenih sekretarom Crvenog krsta Branislavom Šobotom, a  među njima bile su  i učenice Srednje tehničke škole „9. maj“ Kristina Kozić i Ljiljana Velemir, koje su posvećene vršnjačkoj edukaciji u oblasti prevencije bolesti zavisnosti, difuzije i polno prenosivih bolesti, i koje su pomogle povređenom nastavniku praktične nastave Slobodanu Zoriću, kog je napao i teško povredio bivši učenik škole M. B.

FOTO:opština Bačka Palanka

Kristina i Ljiljana su dve godine aktivni volonteri Crvenog krsta Bačka Palanka, i zajedno su počele da volontiraju na preporuku njihove profesorke. Obema učenicima su u znak podrške i zahvalnosti uručeni prigodni pokloni, kao i Miloradu Markoviću pekaru iz Silbaša, koji je krv dao više od 60 puta, a volonter je Crvenog krsta duže od 20 godina. Marković je i sekretar osnovne organizacije Crvenog krsta u Silbašu, a nedavno je na ulici našao veliku količinu novca i uz pomoć Policijske uprave uspeo je da ga vrati vlasnicima. Njemu su na prijemu uručeni prigodni pokloni za njegovu humanost kao davaocu krvi i za njegovu plemenitost.

FOTO:opština Bačka Palanka

- Svim članovima Crvenog krsta Bačka Palanka čestitam Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi - kazao je Šušnica. -  Bačka Palanka je 17 puta zaredom dobila titulu najhumanije sredine. Sekretar Branislav Šobot je u pravu. Bačka Palanka nije samo najhumanija zbog posvećenih i požrtvovanih davalaca krvi, već i zbog plemenitog podviga učenica Ljiljane i Kristine, koje su pomogle nastavniku Zoriću, i koje su primenile sve što su naučile u Crvenom krstu. Kao i Milorad Marković, koji je našao ogromnu količinu novca i uz pomoć policije ga vratio vlasnicima.

Opština i Crveni krst, kako je rekao Šušnica,  imaju dobru saradnju i svake godine se trude  da uvećaju  iznos podrške, kako bi se uključilo što više mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima