KNJIŽEVNOST KAO LEK: Predavanje o uticaju čitanja na mentalno zdravlje, u vranjskoj Biblioteci

J. S.

07. 07. 2023. u 15:52

U BIBLIOTECI "Bora Stanković" u Vranju, dr Vanja Bokun Popović i Sanja Telebak održaće predavanje ,,Književnost kao lek'' u ponedeljak, 10. jula sa početkom od 19 sati.

КЊИЖЕВНОСТ КАО ЛЕК: Предавање о утицају читања на ментално здравље, у врањској Библиотеци

Foto Arhiva

U interakciji sa publikom one će objasni kako književnost utiče na naše mentalno zdravlje, smanjenje stresa i zašto književnost ima jednu od najznačajnijih uloga kroz vekove i civilizacije.

Takođe, ovim predavanjem one će ukazati na to zašto svi nemaju osetljivost ni afinitet za darove koje nosi književnost i šta raditi ako smo jedini u okruženju koji volimo lepe stvari.  

Dr Vanja Bokun Popović doktor je psihologije i master pedagogije. Autor je nekoliko knjiga, preko 100 programa ličnog razvoja i redovni je dopisnik za medije u regionu. U svom stručnom radu kombinuje dokazane naučne modele, neurobiološke zakonitosti psihoterapeutske principe sa književnošću, umetnošću i muzikom, sa ciljem ostvarivanja dublje integrisanosti uma i tela. Sanja Telebak je izdavač i vlasnik autorskih prava za knjigu Umetnost kontemplacije (Nežni put do celovitosti i blagostanja) autora Ričarda Rada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu