ŠTETA OD POPLAVE U OPŠTINI PARAĆIN: Građanima je za prijavljivanje dostupan broj 063/367-100

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 06. 2023. u 18:12

OD POPLAVA na teritoriji opštine Paraćin najviše su stradali poljoprivredni usevi, ali je generalno ta opština dobro prošla u toj situaciji u odnosu na neke druge delove Srbije.

ШТЕТА ОД ПОПЛАВЕ У ОПШТИНИ ПАРАЋИН: Грађанима је за пријављивање доступан број 063/367-100

Foto: Fejsbuk/Opština Paraćin

Za prijavljivanje štete na usevima i drugoj imovini za građane je i dalje otvoren broj 063/367-100. Najviše su stradala polja u atarima Drenovca i Sikirice, gde je veliku štetu nanela Jovanovačka reka koja je više puta probijala nasip.

- Niko nije očekivao da će mali vodotokovi toliko izliti, pa je Štab za vanredne situacije reagovao bukvalno na celoj teritoriji opštine Paraćin i veliki je posao odrađen što se tiče Grze, Suvare, Crnice... Grad nije bio u opasnosti. Kad je šteta u pitanju, osim komisija za procenu štete na usevima i imovini građana, imamo i komisiju koja popisuje štetu na putevima i drugim javnim objektima oštećenim poplavama – rekao je Vladimir Milićević, predsednik te opštine i komandant Štaba za vanredne situacije.

Situacija sa vodostajem Velike Morave takođe se prati. Ta reka je u nadležnosti JVP „Srbijavode“ i trenutno pravi velike probleme.

Zbog izlivanja u nebranjenom delu put od Čepura ka Raševici još uvek je zatvoren za saobraćaj i velike površine poljoprivrednog zemljišta i ovde su pod vodom, tako da je pričinjena materijalna šteta na usevima u tom delu paraćinske opštine takođe velika.

Kolika je - tek će se procenjivati kad se voda povuče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024