SKUPLJE GREJANJE U SREMSKOJ MITROVICI - Zbog rasta cena energenata veći i računi

S. KOSTIĆ

15. 03. 2023. u 13:18

Građani Sremske Mitrovice, od sledećeg meseca dobiće uvećane račune za grejanje i to za pet odsto, odnosno 10, za potrošače koji su priključeni na daljinski sistem grejanja. Kao glavni razlog za promenu cena grejanja Slavko Sladojević direktor JKP ''Toplifikacija'', navodi poskupljenje gasa i drugih energenata.

СКУПЉЕ ГРЕЈАЊЕ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ - Због раста цена енергената већи и рачуни

foto SK

- Fizička lica koja grejanje plaćaju po potrošnji, poskupljenje će biti za 10,62%, dok oni koji plaćaju grejanje po metru kvadratnom cena će biti veća za 5,9 odsto. Mi smo u januaru dobili račune od Energane i od Srem- gasa, koji su bili uvećani u proseku za 10,5 %, našim programom poslovanja definisano je ako cena energenata poskupi preko pet odsto dolazi do korekcije naših cena, zato smo bili prinuđeni da to uradimo.- kaže Sladojević dodajući da su njima već januarski računi bili uvećani.

- Sad je mart, za prva dva meseca smo ostvarili gubitak, samo na osnovu razlike između prihoda i rashoda po osnovu cene energenata, i to za 23,5 miliona dinara.- ističe Sladojević.

Inače ''Tolifikacija'' je menjala cene prvog januara 2019. godine i od tada nije sve do novembra prošle godine, jer kako su naveli, bilo je stabilno tržište energenata. Kako je rečeno grejna sezona trajaće do 15. aprila, ali kako je naglasio Sladojević, ako vremenske prilike budu nepovoljne grejanje će biti produženo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima