SVE ZA BEBE U GRAČANICI: Nova donacija porodilištima na Kosmetu

D. Z.

24. 01. 2023. u 22:07

FRANCUSKA humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo", koju predstavlja Arno Gujon, obezbedila je porodilištima u tri zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji medicinski materijal i sanitetsku opremu.

СВЕ ЗА БЕБЕ У ГРАЧАНИЦИ: Нова донација породилиштима на Космету

Foto D. Z.

Vrednost donacije za porodilišta u Gračanici, Kosovskoj Mitrovici i Pasjanu, po rečima Milovana Simijonovića iz ove humanitarne organizacije, iznosi 110.000 evra.

- Sve ovo je moguće zahvaljujući donatorima u Francuskoj, kojih ima čak 12.000 - precizirao je Simijonović prilikom uručenja opreme Porodilištu u Gračanici.

Zahvalivši na donaciji, načelnica Neonatologije u ovdašnjem KBC dr Slavica Majdevac istakla je da će nova oprema bebama omogućiti topliji i sigurniji dolazak na svet, a njenim kolegama olakšati rad.

Kako je istakla u nastavku prigodne svečanosti, od početka godine u Gračanici se rodilo 25 beba, a tokom narednih desetak dana - na osnovu pregleda trudnica - očekuju ih još desetak.

Sveštenik Srđan Stanković, upravnik eparhijske Kancelarije za dobrotvorni rad, ističe da već 12 godina Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska, sa blagoslovom vladike Teodosija, te i ova humanitarna organizacija imaju ugovor o saradnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)