UČENICI IZ BUJANOVCA U POSETI TURSKOJ: Projekat škole "Branko Radičević"

J.S.

27. 09. 2022. u 08:46

UČENICI i deo kolektiva Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bujanovca u okviru novog projekta koji u svom fokusu ima jačanje pažnje kod učenika u smeru istraživanja, upoznavanje sa novim alatima zaučenje, kontinuirano napredovanje nastavnika kroz uvođenje novih tehnika u nastavnom procesu obišli su Tursku.

УЧЕНИЦИ ИЗ БУЈАНОВЦА У ПОСЕТИ ТУРСКОЈ: Пројекат школе Бранко Радичевић

FOTO: Privatna arhiva

- „STEAM-Powered education“, kako glasi naziv projekta, predstavlja pomoć učenicima da kreativno rešavaju probleme, da razviju veštine koje se mogu primeniti u različitim situacijama i da u praksi primene znanja – kaže  Marija Stojković, koordinator projekta.

Zemlja koordinator projekta je Bugarska, a partneri na projektu su  škola iz Bujanovca i škola iz Turske.

- Dosadašnje  iskustvo nam je bilo izuzetno korisno za razvoj profesionalnih mreža nastavnika: uspostavili smo kontakte sa kolegama iz raznih krajeva Evrope a naši učenici će novim projektom dobiti priliku da steknu inovativna i primenljiva iskustva koja će im koristiti za dalji rad i učenje -smatra Maja Antić Jovanov pomoćnik direktora.

Prva obrazovna „mobilnost“  u okviru pomenutog projekta održala se u gradu Nazili u Turskoj od 19. do 23.  septembra. Učešćem u ovom projektu, učenici škole „Branko Radičević“ dobili su priliku da razvijaju stručne veštine u domenu novih tehnologija, pre svega robotike. Boravkom u Turskoj, obišli su i brojna kulturološka mesta. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)