KIKINDA ŠORT: Festivala kratke priče u petak i subotu

R. Š.

30. 06. 2022. u 08:50

MEĐUNARODNI festivala kratke priče “Kikinda šort”, 16. put uzastopno, biće održan 1. i 2. jula, na dve lokacije, prvog dana u u Kikindi, a drugog u Beogradu.

КИКИНДА ШОРТ: Фестивала кратке приче у петак и суботу

Foto: R. Šegrt

Pod sloganom “stage 16” ove godine svoje priče predstaviće sedam učesnika iz pet zemalja: Mihaela Šumić (Bosna i Hercegovina), Gabi Čutak (Mađarska), Andrei Doša (Rumunija) i Ana Marija Grbić (Srbija). Osim njih, posle nekoliko godina, festival ima i pisca-kritičara, a to je Saša Ćirić, koji dovodi i gosta iznenađenja. Autori će svoje priče čitati u petak, u 20 sati i 30 minuta, u dvorištu Narodne biblioteke “Jovan Popović” u Kikindi, a sutradan, u isto vreme, u Kulturnom centru Magacin, u Beogradu.

- Kao i svih i ranijih godina, pisci će svoje priče čitati na svom jeziku, dok se prevod na srpski jezik projektuje. Čitanja se održavaju na otvorenom  prostoru, a ulaz je slobodan – napominju organizatori “Kikinda shorta”.

Festival kratke priče “Kikinda shorta” podržali su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Kikinda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024