REKONSTRUISAN PUT DO MIŠIĆA: Novi kilometri asfalta u čačanskim selima

V. I.

10. 06. 2022. u 15:33

U MESNOJ zajednici potpuno je rekonstruisan takozvani Put do Milišića, kako ga meštani nazivaju. Saobraćajnica je dugačka 1.200 metara, širina asfalta je tri metra, a vrednost radova oko 14 miliona dinara. Na inicijativu Grada Čačka, investiciju je finansirala Vlada Republike Srbije preko javnog preduzeća „Putevi Srbije“, a radove je izvodila firma „Štrabag“.

РЕКОНСТРУИСАН ПУТ ДО МИШИЋА: Нови километри асфалта у чачанским селима

Foto: V. I.

Kako su naglasili meštani ovog kraja, na asfaltiran put čekali su više od pola veka, a saobraćajnica će u velikoj meri olakšati njihov svakodnevni život, jer se stanovnici uglavnom bave poljoprivredom, a u ovom selu ima dosta porodica sa malom decom.

Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, ulaganje u putnu infrastrukturu u svakom delu grada je od izuzetnog značaja, ali, kako je istakao, pogotovo u seoskim sredinama u kojima mladi bračni parovi, sa malom decom, imaju želju da ostanu na selu i nastave posao svojih roditelja ili započnu svoj. Todorović je naglasio da će lokalna samouprava i dalje ulagati u ovaj kraj, a jedan od pririteta biće izgradnja vrtića u Zablaću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!