KRAĐA CIGARETA U LUCI BAR: Uhapšen Danilovgrađanin (36), roba nije pronađena

B. Dabić

13. 03. 2022. u 13:06

MILAN Popović (36) iz Danilovgrada uhapšen je zbog krađe 238 paketa cigareta iz magacina mojkovačke firme u Slobodnoj zoni Luke Bar. Policija je popoviću stavila lisice na ruke, ali cigarete još nisu pronađene.

КРАЂА ЦИГАРЕТА У ЛУЦИ БАР: Ухапшен Даниловграђанин (36), роба није пронађена

Foto Privatna arhiva

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Bar tužilac Radovan Đurišič potvrdio je da je policija uhapsila osumnjičenog za krivično delo teška krađa. Popović je kazao da ne zna ko je preuzeo cigarete u Danilovgradu.

Navodno Popović je cigarete odvezao do Danilovgrada i tamo ih predao osobi čiji identitet još nije utvrđen. Ovom krađom država je  oštećena za oko 225.000 evra.

On je naveo da je angažovan da preveze kombi iz Bara do Danilograda, te  ostavi vozilo na dogovoreno mesto za što je dobio novčanu naknadu. Za sada tvrdi da ne zna ko je preuzeo cigarete.

Popović je, kako se sumnja, u noći između 28. februara i 1. marta umišljajno i po prethodnom dogovoru sa nepoznatim licima došao do skladišta navedene firme u krugu Luke Bar i upotrebom podesnog sredstva provalio vrata hangara i iz unutrašnjosti otuđio 238 paketa cigarete.

- Barska i danilovgradska policija je po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršila pretrese prostorija na dvije lokacije koje koristi M.P. U Danilovgradu je pronađena manja količina pištoljske municije o čemu je obavešten državni tužilac, koji je naložio da se protiv M.P. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ‘nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici Uprave policije preduzimaju mere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica ovog događaja i identifikaciji drugih izvršilaca navedenog krivičnog đela, navodi se u saopštenju Uprave policije povodom ovog slučaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OD RUDOG POLJA DO KRALJEVA: Kraljevčani danas obeležavaju imendan svog grada