NA GRZI PLIVALO I SEDMORO BEOGRAĐANA: Plivači u ledenoj vodi, a na obalama – sneg

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 01. 2022. u 17:36

ČAK 45 hrabrih plivača ušlo je danas u ledenu vodu donjeg jezera na reci Grzi i svi su uspeli da stignu do Časnog krsta koji se nalazio u gumenom čamcu na sredini jezera i poljube ga.

НА ГРЗИ ПЛИВАЛО И СЕДМОРО БЕОГРАЂАНА: Пливачи у леденој води, а на обалама – снег

Foto: D.M.

Svi su tako postali pobednici trećeg po redu Bogojavljenskog plivanja na Grzi, jer je čak i pogled na sneg koji se zadržao na obalama reke ledio kosti brojnoj publici.

Posmatrača manifestacije bilo je na pretek. Milomir Ružić, jedan od organizatora iz grupe građana „Odbranimo Grzu“, rekao je da su ponosni na toliki broj učesnika, posebno ako se ima u vidu da je dosta plivača stiglo iz drugih gradova.

Foto: D.M.

- Šest muškaraca došlo je čak iz Beograda jer su za plivanje na našoj Grzi čuli preko društvenih mreža. Imali smo i jednu devojku, Ivanu Stevanović (26), takođe Beograđanku. Dva plivača stigla su iz Ražnja i jedan iz Niša, dok su ostali plivači bili naši Paraćinci – navodi Ružić.

Najstariji učesnik bio je Mirko Anđelković sa 58 godina, a najmlađi Mihajlo Nikolić (17). Kao uspomenu na ovo prelepo druženje svi su pored zahvalnica i medalja dobili još majicu i ikonu svete Petke.

Foto: D.M.

Plivanje na Grzi na Bogojavljenje postaće tradicija budući da je sada prvi put ono uvršteno u kalendar stalnih manifestacija Opštine Paraćin. Lokalna samouprava je i bila pokrivitelj događaja, uz podršku Turističke organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna